Donald Trump

Harselerer med Trump: - Betal en milliard

President Donald Trump tviholder på en valgseier som har gått til Joe Biden. Det er grobunn for latterliggjøring på internett.

2024?: Det spekuleres på om president Trump vil stille til valg igjen i 2024. Seint torsdag kveld norsk tid sier presidenten til pressen at han ikke vil «snakke om 2024 ennå». Her avbildet i Rosehagen tidligere i november. Foto: Tasos Katopodis / Getty Images / AFP / NTB
2024?: Det spekuleres på om president Trump vil stille til valg igjen i 2024. Seint torsdag kveld norsk tid sier presidenten til pressen at han ikke vil «snakke om 2024 ennå». Her avbildet i Rosehagen tidligere i november. Foto: Tasos Katopodis / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

President Donald Trumps tid i Det hvite hus er snart omme, selv om han ikke vil erkjenne det selv. Joe Biden har blitt utropt som valgvinner og har fått formell beskjed om at overgangsprosessen fra Trump-administrasjonen kan begynne.

SINT: USAs president deltok på en telefonkonferanse med medlemmer av det amerikanske forsvaret under Thanksgiving-feiringen. Der ble det amper stemning. Foto: AP. Vis mer

Natt til fredag lovte i tillegg Trump å forlate Det hvite hus 20. januar, dersom valgmannskollegiet stemmer på Biden, men mente samtidig at det ville være en feil. Han vil fremdeles ikke erkjenne nederlag.

- Det kommer til å bli en veldig vanskelig ting å gjøre - å erkjenne nederlag, sa Trump.

Over tre uker har gått siden valgdagen, men Trump holder fast ved at han er den rettmessige vinneren av valget, og påstår at valget har blitt rigget og utsatt for juks. Dette til tross for at årets presidentvalg har blitt omtalt som det sikreste noensinne.

Et stort spørsmål som ikke har blitt besvart, er om Trump vil stille til valg igjen i 2024. Flere amerikanske medier meldte i forrige uke at han planlegger et comeback, men foreløpig har han ikke bekreftet dette selv.

JULETRADISJON: Melania Trump mottak årets juletre utenfor Det hvite hus. Det har fått flere til å reagere på Twitter. Video: Det hvite hus. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Ber Trump erkjenne tapet

Nå har to komikere, som tilsynelatende har sett seg lei på at Trump ikke erkjenner nederlaget, kjøpt opp domenet www.DonaldJTrump2024.com, ifølge The Guardian. De har lansert en nettside hvor det står et fiktivt sitat fra presidenten: «Jeg tapte 2020-valget.» De latterliggjør også presidenten fordi han fortsatt samler inn penger til sitt juridiske team.

Komikerne Jason Selvig og Davram Stiefler har harselert med Trump i lengre tid, og har et par forslag til hvordan presidenten kan få domenet. De har foreslått et bytte for en milliard dollar. Om presidenten er villig til å erkjenne valgnederlaget på Twitter, er det også mulighet for å få tak i domenet, ifølge komikerne.

Selvig og Stiefler har også hatt mye moro på Donald Trump juniors bekostning. Blant annet har de laget falske rekrutteringsreklamer fra det amerikanske forsvaret med bilde av junior. Det framsto som at han oppfordret folk til å verve seg, samtidig som det kom tydelig fram at han ikke kom til å gjøre det. Plakater ble hengt opp ved et karrieresenter for forsvaret i New York, skrev The Hill i oktober.

Bibliotek-parodi

Men Selvig og Stiefler er ikke de eneste som harselerer med presidenten. Onsdag kveld går nettadressa loser.com automatisk inn på Donald Trumps Wikipedia-side.

Forretningsmagasinet Fast Company har også oppdaget en imponerende parodi på en nettside for Trumps «framtidige presidentbibliotek».

Her er det noen som virkelig har lekt seg, men nettsidas design i seg selv framstår som profesjonelt. Byggets design er presentert i digitale plantegninger, og det er omfattende beskrivelser av «utstillinger» som utforsker arven administrasjonen etterlater seg.

Ifølge Fast Company er nettsida www.djtrumplibary.com designet av en New York-basert arkitekt som ønsker å være anonym. Han kjøpte domenet i 2016, kort tid etter at Trump vant valget.

I det fiktive biblioteket kan man finne utstillinger om blant annet skatteunndragelse, et minnested for coronaofre og et Twitter-galleri.

- Han kommer til å kunne kaste lys på sitt presidentskap på sin egen måte, i sin egen versjon av virkeligheten. Jeg fant ut at noen burde balansere det før han får sjansen til å hamre det i stein, sier arkitekten.

Kampanjens telefonmareritt

Kort tid etter valgdagen satte Trump-leiren opp en telefonlinje og oppfordret folket til å ringe inn med rapporter om mistenkelige hendelser og valgjuks.

Ifølge Washington Post ble telefonlinja ringt ned av tenåringer, komikere og andre spøkefugler etter en viral kampanje på TikTok og Twitter.

Ifølge ABC News ble telefonlinja er mareritt for ansatte i kampanjen, som ble bombardert med tulletelefoner fra folk som latterliggjorde dem for Bidens seier eller kom med oppdiktede historier om valgfusk.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer