Corona

Harstad strammer inn: - Smitte fra Viken

Over 800 personer i karantene, etter at det i Harstad er oppdaget corona-smitte fra Viken.

Klokken 12:00 holder Harstad kommune pressekonferanse om coronasituasjonen i kommunen. I går kom nyheten om at 800 innbyggere må settes i karantene etter et smitteutbrudd på et treningssenter. Nå strammer kommunen inn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 12.30 holdt Harstad kommune møte om smittesituasjonen. 800 personer er satt i karantene etter smittespredning på treningssenteret Family Sports Club på Seljestad i Harstad.

Søndag morgen sa ordfører Kari-Anne Opsal at kommunen setter den store kriseledelsen.

- Totalt er 12 bekreftet smittet per nå, og smitten er sporet til Viken, innleder Opsal, uten å ønske å opplyse hvilken kommune i Viken det er snakk om.

Engelsk mutant

Harstad har allerede vært i kontakt med FHI, og fått beskjed om å håndtere situasjonen som om det er snakk om den svært smittsomme britiske varianten av coronaviruset.

- Vi sendte i går ut 813 meldinger der vi ba folk ta kontakt for å få testet seg, og å gå i karantene. Vi jobber på spreng for å utvide testkapasiteten og spore smitten, sier ordføreren.

Det jobbes med å få kontakt med alle som har besøkt treningssenteret i det aktuelle tidsrommet. Ordføreren betegner situasjonen som alvorlig, og sier de nå iverksetter tiltak.

Flere tiltak

Kommuneoverlege Jonas Holte orienterer om tiltakene som nå innføres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer