Hårstrået kunne kostet lille Amanda tre tær

Kirurgene måtte gripe inn for å fjerne håret.

HÅRSTRÅ: Bildet nede til venstre viser såret det medførte. Mor Tonje Langeland er glad det hele endte godt for dattera. Foto: Privat
HÅRSTRÅ: Bildet nede til venstre viser såret det medførte. Mor Tonje Langeland er glad det hele endte godt for dattera. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På søndag måtte Tonje Langeland (25) og samboeren Tor Arild Strand ta med dattera Amanda (14 uker) til legevakta. Etter et inngrep der ble de sendt rett på akuttmottaket.

Selv om spedbarnet ikke hadde noen tydelige skader, hadde foreldrene oppdaget at hun var urolig. Da Langeland tok en titt på den ene foten til dattera, forsto mor Langeland at hun hadde smerter, skriver Fædrelandsvennen i dag.

Det er hun glad for at hun gjorde i dag.

Hårstrå Langeland forteller til Dagbladet at hun kikket nøye på foten til veslejenta og at hun så et hårstrå. Hårstrået hadde tvinnet seg rundt datteras tre mellomste tær.

- Jeg så hårstrået og at det hadde gnagd seg ganske dypt. Jeg har sett et liknende tilfelle fra USA og tenkte med en gang at jeg ikke skulle forsøke å gjøre noe med dette selv, forteller Langeland til Dagbladet.

Legene både på legevakta og på akuttmottaket ble bekymret da de så Amandas tær og fryktet for sirkulasjonen til tærne. Kirurgene måtte ta seg av fjerningen av håret.

- De måtte inn med skalpell og forsikre seg om at alt håret ble fjernet, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer