VIL KLONE UTDØDD ART: En professor ved det prestisjetunge universitetet Harvard ønsker å komme i kontakt med en «eventyrlysten kvinne» som, ved hjelp av DNA fra fossiler, kunne tenke seg å bære fram en neandertaler. Foto: NTB Scanpix
VIL KLONE UTDØDD ART: En professor ved det prestisjetunge universitetet Harvard ønsker å komme i kontakt med en «eventyrlysten kvinne» som, ved hjelp av DNA fra fossiler, kunne tenke seg å bære fram en neandertaler. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Harvard-forsker leter etter en kvinne som kan føde en neandertaler

Ønsker å klone arten, som ble utrydda for 30 000 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Professor George Church fra Harvard University mener han kan klone fram en neadertaler-baby, om han bare kan få tak i en «eventyrlysten» kvinne som har lyst til å gå gravid med et fortidsmenneske.

Det skriver The Telegraph.

Neandertalerne ble utrydda for 33 000 år siden, og en slik kloningsprosess vil være ulovlig i flere land - fordi man må ta i bruk DNA fra fossiler.

Church mener imidlertid at prosessen vil være harmløs, og «langt fra primitiv».

- Jeg har allerede klart å skaffe nok DNA fra fossilbein til å rekonstruere DNAet til den utdødde arten. Nå trenger jeg bare en eventyrlysten kvinne, sier han til det tyske magasinet Der Spiegel, ifølge nettavisa.

Professoren mener at «huleboerne» kan komme mennensket til nytte dersom det skulle oppstå en krise her på jorda.

- Neandertalere tenker kanskje ulikt hva vi gjør. Vi vet at kraniene deres er større enn våre - så de kan til og med være smartere enn oss. Når vi en gang må forholde oss til en epidemi, eller når vi må flykte fra jorda, er det mulig at deres tankegang kan være gunstig for oss, sier Church.

I tillegg til å kunne redde oss fra en potensiell undergang, mener Harvard-professoren at han kan, ved å forandre det menneskelige genome, kurere sykdommer som HIV og kreft.

Han synes det bare skulle mangle at vi ikke også får klone neandertalerne. 

- Vi kan klone alle slags pattedyr, så det er veldig sannsynlig at vi kan klone et menneske. Hvorfor skulle vi ikke fått lov til det? spør han.

 

STØRRE KRANIE: Kraniet til en neandertaler (t.h.) var større enn menneskets (i bakgrunn). - De kan være smartere enn oss, sier Harvard-professoren, som mener det vil være gunstig å klone arten. Foto: NTB Scanpix
STØRRE KRANIE: Kraniet til en neandertaler (t.h.) var større enn menneskets (i bakgrunn). - De kan være smartere enn oss, sier Harvard-professoren, som mener det vil være gunstig å klone arten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer