Harvard-forsker leter etter en kvinne som kan føde en neandertaler

Ønsker å klone arten, som ble utrydda for 30 000 år siden.

VIL KLONE UTDØDD ART: En professor ved det prestisjetunge universitetet Harvard ønsker å komme i kontakt med en «eventyrlysten kvinne» som, ved hjelp av DNA fra fossiler, kunne tenke seg å bære fram en neandertaler. Foto: NTB Scanpix
VIL KLONE UTDØDD ART: En professor ved det prestisjetunge universitetet Harvard ønsker å komme i kontakt med en «eventyrlysten kvinne» som, ved hjelp av DNA fra fossiler, kunne tenke seg å bære fram en neandertaler. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Professor George Church fra Harvard University mener han kan klone fram en neadertaler-baby, om han bare kan få tak i en «eventyrlysten» kvinne som har lyst til å gå gravid med et fortidsmenneske.

Det skriver The Telegraph.

Neandertalerne ble utrydda for 33 000 år siden, og en slik kloningsprosess vil være ulovlig i flere land - fordi man må ta i bruk DNA fra fossiler.

Church mener imidlertid at prosessen vil være harmløs, og «langt fra primitiv».

- Jeg har allerede klart å skaffe nok DNA fra fossilbein til å rekonstruere DNAet til den utdødde arten. Nå trenger jeg bare en eventyrlysten kvinne, sier han til det tyske magasinet Der Spiegel, ifølge nettavisa.

Professoren mener at «huleboerne» kan komme mennensket til nytte dersom det skulle oppstå en krise her på jorda.

- Neandertalere tenker kanskje ulikt hva vi gjør. Vi vet at kraniene deres er større enn våre - så de kan til og med være smartere enn oss. Når vi en gang må forholde oss til en epidemi, eller når vi må flykte fra jorda, er det mulig at deres tankegang kan være gunstig for oss, sier Church.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer