Hasj- krangel dagen før rettssaken

TRONDHEIM (Dagbladet): Politimesteren i Trondheim forsvarer den omstridte razziaen mot «hasjlektoren» som fikk besøk av politi med narkotikahund, etter at han hadde sagt på skolen at hasj ikke er farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og KJELL-IVAR MYHR

Politimesterens engasjerte utspill kom på en pressekonferanse i går, dagen før saken mot lektor Knut Schrøder skal for retten.

Lektorens forsvarer, advokat Christian Wiig, mener at politimesteren driver forhåndsprosedyre.

Prinsippsak

Politiets etterforskningsmetoder vil være i søkelyset i byretten, der kjendisadvokaten forsvarer Schrøder, uten honorar, på grunn av sakens prinsipielle sider.

- Det er jo dessverre jeg som står tiltalt i denne saken, og ikke politiet, som det burde vært, sier lektor Knut Schrøder til Dagbladet.

- Forkastelig

På politiets årlige pressekonferanse i går, ble politimesteren spurt om det er riktig å bruke ressurser på slike saker.

- Jeg tror folk i Trondheim synes det er aldeles forkastelig at en lærer omgås narkotika, og går inn for å legitimere dette. Hvilken signaleffekt ville det ikke få, om politiet droppet en slik sak. Det ville være en forbrytelse mot barna, sa politimester Per M. Marum.

Forhåndsprosedyre

- Når politimesteren går ut på denne måten, er dette det klareste tilfellet av forhåndsprosedyre jeg har opplevd siden Bjugn-saken, kommenterer advokat Christian Wiig.

- Tiltalte har erkjent at han har brukt cannabis i 1998. Saken dreier seg om han er straffskyldig for besittelse av 0,48 gram marihuana, sier Wiig.