Hasj-lektor bøtlagt

TRONDHEIM (Dagbladet :på nettet): Den såkalte hasj-lektoren, Knut Schrøder, er ilagt et forelegg på 3 500 kroner, for oppbevaring og bruk av hasj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Schrøder nekter å vedta boten og saken kommer opp for Trondheim byrett.

Det var i mai i år at politiet aksjonerte mot lektorens leilighet med narkotikahund. Det ble funnet 0,4 gram cannabis. I en samtale med politiet under razziaen erkjente Schrøder bruk av hasj.

Lektoren var i utgangspunktet siktet for salg av hasj i Trondheim sentrum. Dette har politiet ikke klart å bevise.

Anonyme kilder

Hele aksjonen var basert på anonyme kilder, som trolig er i strid med riksadvokatens rundskriv. Politiet gikk heller ikke til forhørsretten for å få kjennelse til ransaking, slik det ville vært tid til.

Formannen i advokatforeningens utvalg for strafferett og straffeprosess, advokat Janne Kristiansen, har uttalt at denne framgangsmåten er i strid med straffeprosessloven og klart ulovlig.

I følge Schrøders advokat, Christian Wiig, er det ingen ting igjen av anklagene politiet opprinnelig hadde mot lektoren. Wiig har tatt denne saken uten honorar, på grunn av de prinsippielle sidene ved den.

Suspendert

I vår ble lektor Knut Schrøder fratatt retten til å ha såkalt ANT-undervisning, om alkohol, tobakk og narkotika, på grunn av sine uttalelser om hasj. To dager etter at politiet banket på døra, ble han suspendert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer