Hasj-lektor bøtlagt

TRONDHEIM (Dagbladet :på nettet): Den såkalte hasj-lektoren, Knut Schrøder, er ilagt et forelegg på 3 500 kroner, for oppbevaring og bruk av hasj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schrøder nekter å vedta boten og saken kommer opp for Trondheim byrett.

Det var i mai i år at politiet aksjonerte mot lektorens leilighet med narkotikahund. Det ble funnet 0,4 gram cannabis. I en samtale med politiet under razziaen erkjente Schrøder bruk av hasj.

Lektoren var i utgangspunktet siktet for salg av hasj i Trondheim sentrum. Dette har politiet ikke klart å bevise.

Anonyme kilder

Hele aksjonen var basert på anonyme kilder, som trolig er i strid med riksadvokatens rundskriv. Politiet gikk heller ikke til forhørsretten for å få kjennelse til ransaking, slik det ville vært tid til.

Formannen i advokatforeningens utvalg for strafferett og straffeprosess, advokat Janne Kristiansen, har uttalt at denne framgangsmåten er i strid med straffeprosessloven og klart ulovlig.

I følge Schrøders advokat, Christian Wiig, er det ingen ting igjen av anklagene politiet opprinnelig hadde mot lektoren. Wiig har tatt denne saken uten honorar, på grunn av de prinsippielle sidene ved den.

Suspendert

I vår ble lektor Knut Schrøder fratatt retten til å ha såkalt ANT-undervisning, om alkohol, tobakk og narkotika, på grunn av sine uttalelser om hasj. To dager etter at politiet banket på døra, ble han suspendert.

Suspensjonen, som var en direkte konsekvens av politiaksjonen, ble seinere kjent ulovlig.

- Jeg føler at jeg har vært utsatt for en heksejakt. Det må jeg få lov til å hevde, uten dermed å bli anklaget for å være paranoid, har Knut Schrøder sagt til Dagbladet.