Hasj-lektor får yrkes-forbud

TRONDHEIM (Dagbladet): Lektor Knut Schrøder, som hevder at hasj ikke er skadelig, er ilagt et delvis yrkeforbud. Ledelsen ved Sjetne skole i Trondheim har bestemt at Schrøder ikke lenger får ha såkalt ANT-undervisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette betyr i klartekst at Schrøder ikke lenger får forelese for 9-. og 10.-klassinger om alkohol, narkotika og tobakk som en del av naturfagundervisningen ved Sjetne skole.

Undervisningsforbudet, og den turbulens som har oppstått ved skolen, har sitt utgangspunkt i Schrøders liberale hasjsyn. Saken er helt enestående i vår skole.

Etter det Dagbladet forstår, er det kommet kraftige reaksjoner fra foreldre, etter at Schrøder både i aviser, radio og TV har forsvart sitt syn på canabis.
Enkelte foreldre har gått så langt som til å hevde overfor skolen at Schrøder ikke kan godtas som lærer for deres barn. Dette på bakgrunn av hans synspunkter på canabis.

Personlig syn

Som lærer blir Schrøder anklaget for å ha fremmet sitt eget personlige syn på canabis, og ikke det offisielle, som det skal undervises i i den norske skolen - at hasj er skadelig.

Samtidig skal Schrøders kolleger ha reagert - blant annet på den sterke mediefokuseringen hans kontroversielle narkotikautspill har betydd for Sjetne skole.
Skoleledelsens samtaler med Schrøder om angivelig å slutte å forfekte egne standpunkter i hasjsaken, skal ikke har ført fram.

Knut Schrøder sier på henvendelse fra Dagbladet at han på det nåværende tidspunktet ikke vil uttale seg om denne affæren - at han er fratatt muligheten til å undervise i såkalt ANT-lære.

- Jeg har i det hele tatt ingen kommentarer til situasjonen som er oppstått, sier han.

- Propaganda

Schrøder har tidligere understreket overfor Dagbladet at han aldri har oppfordret elevene sine til å begynne med hasj.
Den helt unike situasjonen er oppstått etter at representanter for Trondheim politidistrikt var på Sjetne skole i vinter for å undervise om rus og rusmidler.

Sammen med en tidligere rusmisbruker advarte politiet på en slik måte mot rusmisbruk at Schrøder oppfattet dette som skremselspropaganda og skadelig vranglære for tenåringene.

Under diskusjonen som oppsto, kom Schrøder med uttalelsen om at hasj ikke var skadelig - og samme uke ble synspunktet kjent gjennom lokalpressen.

INGEN KOMMENTARER: Lektor Knut Schröder nektes å undervise i deler av undervisningen etter at han forfektet sitt personlige syn i en debatt om hasj.