Hasj-lektor suspendert

TRONDHEIM (Dagbladet): De lokale skolemyndighetene på Heimdal i Trondheim suspenderte i går kveld lektor Knut Schrøder ved Sjetne skole, etter at politiet mandag kveld gjennomførte en narkorazzia i hans hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schrøder sier i en kommentar til Dagbladet at han tar suspensjonen til etterretning, og at den ikke kom uventet.

- Jeg vil ta kontakt med min fagforening, og eventuelt koble inn advokat. Det er helt klart at jeg ikke vil godta dette uten videre. Jeg er ikke dømt i straffesaken, sier lektoren.

Schrøder er ansatt i Trondheim kommune, og etter det Dagbladet forstår, er det planer om å tilby lektoren overføring til annen virksomhet i kommunen - uten at han får undervise.

Politiet hadde før razziaen siktet Schrøder for omsetning av narkotika i Midtbyen i Trondheim. Etter alt å dømme blir denne siktelsen frafalt etter politiaksjonen.

Politiets utbytte ble et ubetydelig beslag av marihuana (anslagsvis et kvart gram). Ifølge Schrøder ante han ikke at dette stoffet befant seg i leiligheten hans.

Til Dagbladet tirsdag at Schrøder at han har erkjent bruk og oppbevaring av hasj, og at han er forberedt på å vedta ei bot.

- Først vil jeg imidlertid gå gjennom sakens dokumenter - for å få vite hva politiet egentlig bygde sin feilaktige siktelse på. Det mener jeg at jeg har et rimnelig krav på å få vite, sier lektoren.

Det var i vinter at Schrøder kom i konflikt med politiet, etter at to politifolk og en tidligere misbruker var på Sjetne skole for å undervise om narkotika og alkohol. Schrøder reagerte kraftig på den framstilling som ble gitt. Han mente den var unyansert og feilaktig.

- Skremselspropaganda, sa Schrøder til Dagbladet - og han sto deretter fram i aviser, radio og TV og hevdet at hasj er ufarlig.

Schrøder får full lønn under suspensjonen, som ikke er tidsbegrenset.

SUSPENDERT: Uten dom har lektor Knut Schrøder blitt suspendert fra jobben sin.