Hasj-lektor suspendert

TRONDHEIM (Dagbladet): De lokale skolemyndighetene på Heimdal i Trondheim suspenderte i går kveld lektor Knut Schrøder ved Sjetne skole, etter at politiet mandag kveld gjennomførte en narkorazzia i hans hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Schrøder sier i en kommentar til Dagbladet at han tar suspensjonen til etterretning, og at den ikke kom uventet.

- Jeg vil ta kontakt med min fagforening, og eventuelt koble inn advokat. Det er helt klart at jeg ikke vil godta dette uten videre. Jeg er ikke dømt i straffesaken, sier lektoren.

Schrøder er ansatt i Trondheim kommune, og etter det Dagbladet forstår, er det planer om å tilby lektoren overføring til annen virksomhet i kommunen - uten at han får undervise.

Politiet hadde før razziaen siktet Schrøder for omsetning av narkotika i Midtbyen i Trondheim. Etter alt å dømme blir denne siktelsen frafalt etter politiaksjonen.

Politiets utbytte ble et ubetydelig beslag av marihuana (anslagsvis et kvart gram). Ifølge Schrøder ante han ikke at dette stoffet befant seg i leiligheten hans.

Til Dagbladet tirsdag at Schrøder at han har erkjent bruk og oppbevaring av hasj, og at han er forberedt på å vedta ei bot.

- Først vil jeg imidlertid gå gjennom sakens dokumenter - for å få vite hva politiet egentlig bygde sin feilaktige siktelse på. Det mener jeg at jeg har et rimnelig krav på å få vite, sier lektoren.

Det var i vinter at Schrøder kom i konflikt med politiet, etter at to politifolk og en tidligere misbruker var på Sjetne skole for å undervise om narkotika og alkohol. Schrøder reagerte kraftig på den framstilling som ble gitt. Han mente den var unyansert og feilaktig.

- Skremselspropaganda, sa Schrøder til Dagbladet - og han sto deretter fram i aviser, radio og TV og hevdet at hasj er ufarlig.

Schrøder får full lønn under suspensjonen, som ikke er tidsbegrenset.

SUSPENDERT: Uten dom har lektor Knut Schrøder blitt suspendert fra jobben sin.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer