DELTE KONTOR MED CAPPELEN:  Hasjtiltalte Gjermund Cappelen delte kontor på Fornebu sammen med den hasjsiktede sikkerhetsvakten i 30-åra. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
DELTE KONTOR MED CAPPELEN: Hasjtiltalte Gjermund Cappelen delte kontor på Fornebu sammen med den hasjsiktede sikkerhetsvakten i 30-åra. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Hasj-siktet sikkerhetsvakt delte kontor med hasjbaron Gjermund Cappelen

Politiet mistenker ny hasjliga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag blir tre personer framstilt for fornyet varetektsfengsling i Asker og Bærum tingrett, etter at politiet for drøye fire uker siden gjorde et beslag av 240 kilo hasj i Oslo og varetektsfengslet åtte personer.

Alle de siktede ble satt under overvåking da to av de andre siktede, to polske statsborgere, ble tatt i en lastebil med et stort parti hasj. Politiet satte i verk spaning, som førte til at de seks andre personene ble pågrepet.

Politiet mistenker at de har avdekket en stor hasjliga, og at det beslaget kvantumet bare er toppen av et isfjell, får Dagbladet opplyst.

Delte kontor med hasjbaron I går ble fem av dem varetektsfengslet på nytt i fire uker, og blant dem som blir framstilt for refengsling i dag er en kjent finansmann i 40-åra og en sikkerhetsvakt i 30-åra.

Sikkerhetsvakten i 30-åra har blant annet delt kontor på Fornebu sammen med  hasjbaron Gjermund Cappelen, får Dagbladet opplyst.

Det var herfra Cappelen drev sitt hasjimperium, men det er foreløpig ingenting som tyder på at de to har samarbeidet om distribusjon av hasjen.

- Denne saken står selvstendig, og har ingen linker til Cappelen-saken. En av våre hovedformål er å etterforske rollefordelingen til de åtte som nå er pågrepet, og avdekke hvem som er den sentrale kjernen.  Det er en ganske omfattende sak, sier etterforskningsleder Dag Eirik Ekeli til Dagbladet.

Etter den første varetektsfengslingen har det blitt beslaglagt en betydelig sum penger som politiet tror kan stamme fra kriminelle handlinger. I tillegg holder politiet på å etterforske pengeforbruket til finansmannen og sikkerhetsvakten, får Dagbladet opplyst.

- Av etterforskningsmessige hensyn kan jeg ikke på nåværende tidspunkt kommentere hvilke spor vi etterforsker og om hva som er beslaglagt, sier Ekeli.

Nekter straffskyld Politiadvokat Nina Andresen i Asker- og Bærum-politiet (politidistriktene i Oslo og Asker og Bærum er formelt slått sammen) ønsker ikke å kommentere detaljer i etterforskningen.

- Vi har bedt om fire nye uker med brev- og besøksforbud for samtlige av de siktede. Det er en stor sak og det er mye som gjenstår av etterforskningen, sier Andresen til Dagbladet.

Finansmannen, som er siktet for medvirkning, nekter fortsatt straffskyld.

- Han kommer til å begjære seg løslatt, sier hans forsvarer, advokat Olle Nohlin, til Dagbladet.

Finansmannen i 40-åra er godt kjent av politiet, men ikke i narkotikasaker. Han har vært involvert i en større konkurs tidligere, og er siktet for skatteunndragelse.

Dagbladet har ikke klart å få tak i sikkerhetsvaktens forsvarer Ole Petter Drevland.