Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hasjkurs for unge

Ungdommene har klart å kutte ut sterke stoffer, men hasjrøykingen ødelegger deres liv. Nå går de på kurs for å bli rusfrie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Stavanger er først i landet med å tilby avvenningskurs til ungdommer som er hekta på hasj.

Hver fjerde tenåring i byene har prøvd hasj, stoffet som av mange oppfattes som mindre vanedannende enn alkohol.

- Vi må røyke hasj for å finne roen og leve normalt, sier ungdommene på kurset.

Nå har de innsett at misbruket truer helse, liv og framtid.

- De sløves ned. De gidder ikke noe, kommer seg ikke opp om morgenen og er blitt sosialklienter. Skolen har de kuttet ut, de jobber ikke og bor tilfeldig hos venner. De føler seg dumme og klarer ikke omgås folk som ikke røyker hasj, forklarer Hege Sundby og Zoila Santiago i Uteseksjonen.

Uteseksjonen arrangerer kurset med støtte fra avholdsbevegelsen. Samtale, spørsmål og svar og rein opplysning står sentralt. Akupunktur benyttes også for å bringe kroppen i balanse.

På det første kurset deltar tre gutter og ei jente. De har klart å kutte ut harde narkotiske stoffer. Men hasjen henger igjen som en sperre for psykisk og fysisk oppbygging.

HASJ, EN FORRÆDER: Kursarrangørene stempler hasj som et forrædersk stoff. «Alle røyker hasj» og «jeg kan slutte når jeg vil, men ikke akkurat nå» er en gjengs oppfatning av hasj, sier Zoila Santiago (t.v.) og Hege Sundby i Uteseksjonen i Stavanger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media