Hasjlektor får rockedommer

TRONDHEIM (Dagbladet): Saken mot den såkalte hasjlektoren i Trondheim kommer for retten 8. januar. Dommer er «rockedommer» Tor Langbach. I fjor frikjente han popgruppa Rednex for øldrikking på scenen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Byrettsdommer Tor Langbach, som har bakgrunn som langhåret musiker i Russel Bluesband, er kjent som den mest liberale av dommerne i Trondheim byrett.

I saken mot de to Rednex-medlemmene slo han fast at øldrikkingen på scenen må sees i sammenheng med bandets kunstneriske uttrykksform.

Nå skal han på nytt dømme i en omstridt sak med utgangspunkt i rusproblematikken:

Trondheimslektoren Knut Schrøder møter i retten fordi han har nektet å vedta et forelegg på 3500 kroner for oppbevaring og bruk av hasj.

Kraftig provosert

Lektoren kom i konflikt både med politiet og etter hvert også sin arbeidsgiver etter at politiet hadde undervist i russpørsmål ved Sjetne skole i Trondheim.

Schrøder ble kraftig provosert av det han oppfattet som skremselspropaganda fra politiets side. I diskusjonen som fulgte hevdet han at hasj er ufarlig. Ikke lenge etter gjennomførte politiet razzia med narkotikahund i lektorens hjem, og fant et kvart gram marihuana.

Gratis forsvarer

Deler av saken ble også belyst gjennom et spørsmål i et kommunestyremøte, der Høyre-representant og advokat Christian Wiig var til stede. Han skal forsvare lektoren uten å ta honorar - av prinsipielle grunner.