Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Hasjligaen til Cappelen forsvarer ekstrainntekter på samme måte som Jensen

- Det høres ut som du skisserer opp min forklaring, svarte Jensen da Alfheim ramset opp hasjligaens påståtte inntektskilder.

BRUKTE CASH: Eirik Jensen hadde en kontantøkonomi som han forklarer med kremmervirksomhet, sparing, forskudd på arv, dykking og salg av bikkjer. Påtalemyndigheten mener pengene er hasjpenger fra Gjermund Cappelen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BRUKTE CASH: Eirik Jensen hadde en kontantøkonomi som han forklarer med kremmervirksomhet, sparing, forskudd på arv, dykking og salg av bikkjer. Påtalemyndigheten mener pengene er hasjpenger fra Gjermund Cappelen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morgen starter ankesaken mot medlemmer fra Gjermund Cappelens gamle hasjliga som står tiltalt for narkotikavirksomhet.

Fem av de opprinnelig åtte tiltalte anket straffene de fikk fra Asker og Bærum tingrett for sin delaktighet i nettverket, skriver NTB.

19. november i 2015 ble seks medlemmer av Cappelens hasjnettverk dømt til mellom 5 og 16 års fengsel. Den sjuende møtte ikke i retten og er etterlyst av politiet. Cappelen er funnet skyldig i oppbevaring og salg av 1,4 tonn hasj, men får ikke utmålt straff før retten har behandlet nettverkets innførsel av narkotika.

- Heleri

Under aktor Lars Erik Alfheims utspørring av Eirik Jensen i dag, ble denne saken tema. Alfheim informerte Jensen om at flere av som står tiltalt også har heleriposter på seg, altså at de har oppbevart penger fra kriminell virksomhet. Blant annet er Cappelens sønn dømt for heleri, men han anket ikke dommen.

- Er du kjent med hva de har anført som inntektskilder som skal kunne forklare overforbruket? spør Alfheim.

- Båtsalg, hundevalper, sparsommelig liv, husleie, kremmer, båtsalg, blankosjekker, udokumentert arveoppgjør, arv i kontanter, frimerkesamling, ramser Alfheim opp.

- Det høres ut som du skisserer opp min forklaring, sier Jensen, som også har forklart det påtalemyndigheten mener er overforbruk av kontanter med nettopp slike inntektskilder.

- Har du noe kommentar til dette? spør Alfheim, som påpeker at flere av de tiltalte fra hasjligaen delvis ble hørt med dette i dommen fra Asker og Bærum tingrett.

- Nei, sier Jensen.

Påtalemyndigheten mener Jensen fikk hasjpenger av Cappelen for informasjon Jensen ga til Cappelen som kunne være nyttig for hans narkotikavirksomhet. Jensen nekter straffskyld.

- Vitamin?

Deretter begynner Alfheim og ramse opp betegnelser som ble brukt av Cappelens hasjliga til å beskrive narkotika: «BMW», «Mexico», «Motorsykkel», «Dior», «Ørn», «F12». Jensen svarer han ikke vet hva dette betyr.

- «B7»? spør Alfheim.

- Nei. Vitamin? svarer Jensen.

Eks-politimannen nekter for at SMS-kontakten mellom ham og Cappelen, som delvis har vært skrevet i såkalt blomsterspråk, viser at han ga informasjon om politiets ressurssituasjon eller når det var hensiktmessig å smugle narkotika inn til Norge.

Cappelen skal vitne

Det er satt av ti uker til ankebehandlingen av saken mot hasjligaen og en rekke vitner skal forklare seg. Gjermund Cappelen er innkalt som et av aktoratets viktigste vitner. Problemet er at forsinkelsen av saken hvor Cappelen selv er tiltalt, har ført til kollisjon mellom de to sakene, skriver NTB.

- Vi vil forsøke å legge forklaringen til en fredag med rettsfri i saken hvor Cappelen selv er tiltalt. Så får vi se om det blir tilstrekkelig for lagmannsretten at han bare forklarer seg én dag, sier statsadvokat Hulda Olsen Karlsdottir til NTB.

Politimann Eirik Jensen er ikke oppført som vitne under ankesaken. Mange andre som skal vitne i saken mot Jensen og Cappelen er derimot også innkalt til ankesaken i lagmannsretten. Årsaken er blant annet at de to sakene deler noe av det samme etterforskningsmaterialet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media