Hasjmor tok med babyen på narkotur

Stor narkoaksjon langs Akerselva i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det er jo egentlig bare å plukke dem opp. Det er ikke en veldig vanskelig jobb for politiet, sier politioverbetjent Trond Skaarud ved Grønland politistatsjon til Dagbladet.no.

I perioden 1. oktober til 13. oktober gjennomførte politiet en større politiaksjon mot dopmiljøet langs Akerselva i Oslo sentrum. Et av funnene sjokkerte politiet.

- Vi pågrep en mor som hadde med seg sin lille sønn på ni måneder. I slike tilfeller går saken rett til Barnevernet. Det sier seg vel selv at det er viktig å følge opp i slike saker, sier Skaarud til osloavisa Østkantavisa.

Stor aksjon

I alt ble det foretatt 121 pågripelser i perioden av 117 ulike personer. De kan alle vente seg kraftige forelegg.

- Her er nesten hele spekteret representert. Vi har pågrepet personer fra 17 til 55 år, men hovedtyngden av arrestantene er mellom 25-30 år gamle, sier politioverbetjenten til avisa.

Dagbladet.no får opplyst at blant de pågrepne er 76 kjøpere og 36 selgere. Til sammen er 52 personer ikke tidligere straffedømt.

Av de 117 ulike personene som ble pågrepet er 58 norske statsborgere. Blant de 36 selgerne er det fem norske statsborgere. 16 personer er asylsløkere.

NARKOSALG: Her under Eventyrbrua langs Akerselva deales det dop i stor skala. Politiet pågrep 117 personer i en større aksjon mot miljøet forleden. FOTO: Lars Myhren Holand/Dagbladet
NARKOSALG: Her under Eventyrbrua langs Akerselva deales det dop i stor skala. Politiet pågrep 117 personer i en større aksjon mot miljøet forleden. FOTO: Lars Myhren Holand/Dagbladet Vis mer

- Alle 16 kommer fra afrikanske land. Det er dessverre et tankekors det faktum at asylsøkerne er overrepresentert her, sier Skaarud til Dagbladet.no.

Mer gledelig er det at blant de pågrepne er det veldig få yngre mennesker.

- Vi pågrep bare tre mindreårige personer, og de var alle 17 år gamle. Det synes vi er veldig positivt, sier Skaarud.

Det ble ikke gjort så store narkotikabeslag under aksjonen, men det forklarer de med at selgerne ikke har med seg så mye mengder ut på gata.

Velkjent narkoområde

Bakgrunnen for aksjon var stadige klager fra beboerne i området som over lang tid har sett åpenlys narkoomsetning døgnet rundt.

- Dette er jo et velkjent sted for slik aktivitet. Men vi håper en slik aksjon hjelper og at de det gjelder skjønner at vi er i området, sier Skaarud.

- Er det slik å forstå at jeg, sånn rent hypotetisk, ikke får kjøpt narkotika langs Akerselva nå for tida?

Hasjmor tok med babyen på narkotur

- Det tror jeg dessverre du vil greie, sier Skaarud.

Samtidig understreker han at ingen må føle seg trygge.

- Selv om denne aksjonen er avslutta for denne gang, kan det fort komme nye aksjoner og pågripelser, advarer han.