Hasjrøykere kan få juling

15 til 20 ungdommer i Sirdal har dannet borgervern som skal bekjempe det økende hasjmisbruket i bygda. Det trues med juling og offentliggjøring av hasjrøykere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er avisa Fædrelandsvennen som skriver dette.

- Det ser ikke ut som om politiet klarer å hindre at det kommer stadig mer narkotika til Sirdal. Derfor bestemte vi oss for å ta skjeen i egne hender. Vi har støtte både fra foreldre og andre ungdommer, sier lastebilmekaniker Odd Arild Fintland (21) fra Tonstad til Fædrelandsvennen.

Han er en av ungdommene som har dannet borgerverngruppen som har fått navnet «Tonstad mot hasj». Han sier at de i første omgang vil ta kontakt med personer som har befatning med narkotika for å gi dem en advarsel.

Hjelper ikke dette, kan det bli aktuelt å henge misbrukerne ut med navn på lister som henges opp i sentrum. Det kan også bli aktuelt å gi navnene på misbrukere til politiet. Som siste utvei truer også borgervernet med god gammeldags juling.

Ungdommene i borgervernet sier at de som bruker narkotika gjør noe ulovlig, og at de derfor vil vurdere å bryte loven for å stoppe dem. Det lokale borgervernet har allerede startet arbeidet med å kartlegge personer som bruker narkotika, og har også advart enkelte av dem.

Lensmann Johan Birkeland i Sirdal frykter at de unge aksjonistene skal komme til å henge ut uskyldige personer i sin iver etter å bekjempe misbruk av hasj og andre narkotiske stoffer.

- Jeg vil invitere ungdommene i gruppen «Tonstad mot hasj» til et møte for å avklare hvilke planer de har. Vi kan ikke tillate at de selv bryter loven for å stoppe narkotikamisbruk, sier Johan Birkeland.