Hasjsiktet finansmann løslatt. - Han er glad

Politiet mener han har vært involvert i transport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den siktede mannen i 40-årene som i pressen er blitt omtalt som finansmannen etter at han i mars ble pågrepet sammen med sju andre personer i forbindelse med et beslag av 240 kilo hasj, er løslatt.

Det bekrefter siktedes forsvarer, advokat Olle Nohlin.

- Han er glad for å være løslatt, sier Nohlin.

Mannen ble løslatt etter et planlagt avhør.

- Rollen hans er nå avklart, og den er minimal. Løslatelsen viser at politiet tror på forklaringen, sier Nohlin.

Etterforskningsleder Dag Eirik Ekeli bekrefter også at mannen er løslatt. Han sier siktelsen opprettholdes, og bekrefter at de mener mannens rolle i saken nå er avklart.

- Vi mener han har vært delaktig i transport, sier Ekeli.

Finansmannen i 40-åra er noe kjent av politiet fra tidligere, men ikke i narkotikasaker. Han har vært involvert i en større konkurs tidligere.

Dagbladet har tidligere skrevet at politiet mistenker at de har avdekket en stor hasjliga, og at det beslaget kvantumet bare er toppen av et isfjell, får Dagbladet opplyst.

Politiet beslaglagt en betydelig sum penger i saken som de mener kan stamme fra kriminelle handlinger.

En av de siktede, en sikkerhetsvakt i 30-åra, har delt kontor på Fornebu med hasjbaron Gjermund Cappelen, ifølge Dagbladets opplysninger, men politiet sier de ikke setter saken i sammenheng med Cappelen-saken.

To av de andre siktede er to polske statsborgere, som ble tatt i en lastebil som ble brukt til transport av hasjen. Partiet ble avslørt, og politiet satte i verk spaning, som førte til at de seks andre personene ble pågrepet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram