Hasjsjokk i England

Flere statsråder innrømmer å ha røyka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere britiske statsråder i den britiske regjeringen innrømmer hasjbruk i dag, ifølge britiske The Guardian.

Det kom frem etter en diskusjon om hvorvidt marihuana skal oppgraderes til å bli mindre lovlig enn tidligere, fra såkalt C-nivå til B-nivå, i dag.

Blant synderne er samferdselsminister Ruth Kelly, handelsminister John Hutton, skatteminister Andy Burnham og innenriksminister Jacqui Smith, som alle innrømmer at de syslet med narkotikaen i sine studentår.

Men kanskje det mest sjokkerende var at den ferske regjeringens finansminister Alistair Darling, sto frem og innrømmet å ha røyka «en gang i blant» i ungdommen.

Alle hasjrøykerne hevder de kun gjorde det i ungdommen, og aldri senere.

Innenriksminister Jacqui Smith hevder hun er en angrende synder.

– Jeg har prøvd. Jeg gjorde det da jeg gikk på universitetet. Jeg mente det var feil å gjøre det da jeg prøvde. Jeg har ikke røyket på 25 år nå, sier hun til GMTV.

En talsmann for den rykende ferske statsministeren i landet uttaler at Gordon Brown har holdt seg langt unna hasjringen.

RØYKA: Finansminister Alistair Darling sjokkerte hele Storbritannia med å innrømme hasjrøyking. Foto: Stephen Hird/REUTERS
RØYKA: Finansminister Alistair Darling sjokkerte hele Storbritannia med å innrømme hasjrøyking. Foto: Stephen Hird/REUTERS Vis mer
RØYKA: Innenriksminister Jacqui Smith
RØYKA: Handelsminister John Hutton.