Hassan (23) fra Larvik pekt på som Westgate-leder: - Fortsatt ikke funnet noen bevis på at han var der

- Ikke funnet bevis på at nordmannen var en av de drepte terroristene.

PEKES PÅ SOM HOVEDMANN: BBC identifiserte mannen på bildet, som er tatt under terrorangrepet mot Westgate-kjøpesenteret, som norske Hassan Abdi Dhuhulow. Nå pekes han på som lederen av aksjonen, men det skal angivelig ennå ikke være funnet spor av ham på stedet. Foto: AFP PHOTO/WESTGATE MALL/NTB SCANPIX
PEKES PÅ SOM HOVEDMANN: BBC identifiserte mannen på bildet, som er tatt under terrorangrepet mot Westgate-kjøpesenteret, som norske Hassan Abdi Dhuhulow. Nå pekes han på som lederen av aksjonen, men det skal angivelig ennå ikke være funnet spor av ham på stedet. Foto: AFP PHOTO/WESTGATE MALL/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kenyanske avisa The Standard skriver i dag at det ikke er funnet DNA-spor av den antatte norske Westgate-terroristen, Hassan Abdi Dhuhulow (23), på kjøpesenteret i Nairobi i Kenya som ble angrepet 21. og 22. september i fjor.

Det er ennå usikkert om de fire terroristene som angrep kjøpesenteret der minst mennesker ble skutt og drept, har klart å rømme, eller om de ble drept av regjeringsstyrker i en antiterroraksjon.

The Standard utpeker imidlertid norsksomalieren Hassan Abdi Dhuhulow fra Larvik som hovedmann i angrepet.

Etterforskere i Kenya skal ikke ha funnet DNA-sport av Dhuhulow blant de drepte, noe som ifølge avisa The Standard skaper hodebry for etteretningen i landet.

Et DNA-treff på Larvik-mannen ville ifølge avisa vært et stort gjennombrudd i etterforskningen av terrorangrepet.

Ifølge avisa skal de manglende sporene etter Dhuhulow også bekymre Politiets sikkerhetstjeneste (PST), som hjelper kenyansk sikkerhetspoliti i etterforskninga.

Ifølge NRK tror imidlertid kenyansk sikkerhetspoliti og FBI at alle terroristene ble drept på stedet.

Terrornettverket Al-Shabaab har påtatt seg ansvaret for det terrorangrepet.

Dagbladet skrev i fjor at 23-åringen sto tiltalt for drap i Somalias hovedstad Mogadishu, men ble frifunnet. Nordmannen var i mange år bosatt i Larvik før han reiste tilbake til Mogadishu.