Hasseldal ny politimester i Østfold

Jon Steven Hasseldal blir i statsråd i dag utnevnt til ny politimester i Østfold.

POLITIMESTER: Jon Steven Hasseldal blir i statsråd i dag utnevnt til ny politimester i Østfold. Her sammen med tidligere politidirektør 
 Ingelin Killengreen. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
POLITIMESTER: Jon Steven Hasseldal blir i statsråd i dag utnevnt til ny politimester i Østfold. Her sammen med tidligere politidirektør Ingelin Killengreen. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen uker siden sluttet politimester Beate Gangås i jobben som politimester i Østfold, og reiste videre til en direktørstilling i Politiets sikkerhetstjeneste.

I dag blir Jon Steven Hasseldal (43) utnevnt i statsråd til ny politimester i Østfold.

Sørlending Hasseldal er bosatt i Arendal, men har de siste tre åra vært ukependler til Ålesund. Hasseldal, som har tjenestebakgrunn fra politiet i Oslo og Arendal, ble like før jul i 2011 utnevnt til ny politimester i Sunnmøre politidistrikt. Han var da Norges yngste politimester.

Hasseldal har også bakgrunn fra utrykningspolitiet (UP), hvor han i perioden fra 2007 til 2010 var distriktsleder i UP i Agder og Rogaland politidistrikt.

43-åringen fra Arendal har befalsutdanning fra 1990 og Politiskolen fra 1993. Han har grunnfag i privatrett fra 1996, offentlig rett fra 1997 ved Universitetet i Oslo. Samt studier i offentlig administrasjon og ledelse fra Høgskolen i Nord-Trøndelag i 2004.

Ambisjoner Dagbladet har ikke fått kontakt med Hasseldal, men da han i 2011 ble utnevnt til politimester på Sunnmøre sa han i et intervju med lokalavisa Agderposten følgende:

- Jeg har aldri lagt skjul på at jeg har hatt ambisjoner. Derfor har jeg tatt mye tilleggsutdannelse, spesielt i ledersporet. Blant annet et master studie i ledelse. Det har hele tiden vært en målsetting å få en topplederjobb i politiet. Det har jeg nå klart. Jeg er selvsagt glad for utnevnelsen, sa en da svært glad politistasjonssjef.

Etter snaue tre år i Ålesund overtar Hasseldal nå jobben som politimester i Østfold. Han vil nå styre politiet i de fire Østfold-byen Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Halden.

Politimesteren i Østfold og hans stab har tilhold i Sarpsborg. Etter hva Dagbladet får opplyst vil Hasseldal fortsatt være ukependler til hjemmet på idylliske Hisøy i Arendal.