Lønnsfesten i Oslo-skolen

Hasteinnkalt til lønnsfest-grilling

Lønnsfest, konsulentbruk, amerikansk coaching og økning i antall direktører på millionlønn: nå har opposisjonen fått nok. Mandag morgen ble Inga Marte Thorkildsen kalt inn på teppet.

I HARDT VÆR: Utdanningsdirektør i Oslo, Marte Gerhardsen, sier hun opplever at hun har skolebyråd Inga Marte Thorkildsens tillit, på tross av Dagbladets avsløringer om lønnsfesten i Oslo-skolen. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en rekke avsløringer i Dagbladet rundt pengebruken i Oslo-skolen kalles byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) nå inn på teppet.

Mandag morgen gikk det ut en epost fra Eivor Evenrud (Rødt) hvor hun kaller inn til høring. Evenrud ber om at det settes av tre timer til høringen. Hun har tidligere vært svært kritisk til særlig konsulentbruken Dagbladet har har dokumentert.

Evenrud ledet utvalget, og har kalt inn til høringen etter at Dagbladet i dag tidlig kunne legge fram SMS-er som viste at at Thorkildsen fryktet lærerstreik som følge av lønnsfesten i egen etat.

«For at bystyrets medlemmer skal få svar på alle sine spørsmål, er det nå derfor behov for en lengre form for utspørring- en høring», skriver Evenrud i innkallingen.

- Et skrekkeksempel

I SMS-utvekslingen med utdanningsdirektør Marte Gerhardsen, som Dagbladet har fått tilgang på, kom det fram både Thorkildsen og Gerhardsen fryktet streik som følge av sakene om lønnsfesten.

Likevel ble lønningsøkningene ikke reversert.

«Jeg er sterkt bekymra for at denne debatten om lederlønninger skal ende i streik blant lærerne. Det vil være katastrofe. Jeg setter pris på hjelp, vi trenger å være tydelige nå», skrev Thorkildsen til Gerhardsen i en SMS 22. oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer