Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslofjordtunnelen

Hastemøte om sikkerheten i Oslofjordtunnelen

Tatt initiativ til møte med Statens vegvesen.

DRAMATISK: Terje Langsrud tok bilde av det dramatiske synet som møtte ham i Oslofjordtunnelen fredag. Han fikk med seg lastebilsjåføren ut av tunnelen i sin egen bil. Foto: Terje Langsrud
DRAMATISK: Terje Langsrud tok bilde av det dramatiske synet som møtte ham i Oslofjordtunnelen fredag. Han fikk med seg lastebilsjåføren ut av tunnelen i sin egen bil. Foto: Terje Langsrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkesordførerne i Buskerud og Akershus møter Statens vegvesen i et hastemøte om sikkerheten i Oslofjordtunnelen på tirsdag, skriver NTB.

Politikerne i Buskerud har i lang tid sett svært alvorlig på sikkerhetssituasjonen i tunnelen og ba i det siste fylkesutvalgsmøtet om få fortgang i å etablere fast vakt med brannbil og tungbergingsbil ved tunnelen.

– De to brannene de siste ukene viser, sammen med alle stans for øvrig i tunnelen, at dette er høyst nødvendig, sier fylkesordfører Roger Ryberg.

Ryberg sier han ikke vil sitte stille og se på situasjonen og har sammen med fylkesordfører Anette Solli i Akershus tatt initiativ til et møte med Statens vegvesen alt på tirsdag.

Passasjerbåt
På møtet vil både akutte sikkerhetstiltak og tiltak knyttet til den problematiske hverdagen for pendlere bli diskutert. Ryberg sier det er helt uakseptabelt at Statens vegvesen ikke kommer pendlerne i møte med midlertidige løsninger i situasjonen som nå er oppstått.

Ryberg lanserer passasjerbåt som en midlertidig løsning i en overgangsperiode, og sier dette konkrete forslaget blir tatt opp på tirsdagens møte. Samtidig er han helt klar på at sikkerheten må være bedre når tunnelen åpner igjen, om tidligst to til tre uker.

- Vi kan ikke lenger finne oss i at Vegvesenet ikke iverksetter flere sikkerhetstiltak, sier Ryberg til NTB.

- Kan bruke bompenger
I tillegg til fast beredskapsvakt med brannbil og bergingsbil ved tunnelen, mener han at skanning og avvising av vogntog med varmeutvikling kunne vært satt i gang for lang tid siden – om det hadde vært vilje til dette.

- Vi kan ikke lenger finne oss i at våre innbyggeres sikkerhet nedprioriteres på denne måten, understreker fylkesordføreren, som mener de nødvendige sikkerhetsordninger kan iverksettes umiddelbart.

Dersom ikke Statens vegvesen finansierer de foreslåtte tiltakene, foreslår Buskerud fylkeskommune at man i påvente av et nytt tunnelløp kan bruke av bompenger som står på bok. Det haster med å få på plass en permanent løsning på Oslofjordforbindelsen, sier han.

- Regjeringen må nå gå fra ord til handling når det gjelder å starte bygging av tunnel eller bro, avslutter Ryberg.

Mener tunnelen er en dødsfelle
Et tsjekkisk vogntog tok fyr i Oslofjordtunnelen fredag ettermiddag. Ingen personer ble alvorlig skadet.

- Oslofjordtunnelen er livsfarlig og skulle aldri ha vært bygd, slår administrerende direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund fast.

Mo mener tunnelen under Oslofjorden mellom Drøbak og Hurum er en dødsfelle, og at tunnelen må stenges for godt.

- Oslofjordtunnelen og liknende undersjøiske tunneler er livsfarlige. I Oslofjordtunnelen har det vært flere ulykker, og det vil skje igjen, sier Geir A. Mo til Dagbladet lørdag.

Oslofjordtunnelen blir stengt i minst to til tre uker, opplyser Statens vegvesen. Skadene etter lastebilbrannen fredag er svært omfattende.