Dagbladet erfarer

Hastemøter lørdag: Vedum blir statsministerkandidat

Lørdag morgen møttes landsstyret i Senterpartiet for å avklare hvordan Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum skal lanseres som statsministerkandidat, blir Dagbladet fortalt.

HASTEMØTE LØRDAG MORGEN: Der la Sp-toppene planen for Vedums lansering som statsministerkandidat. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HASTEMØTE LØRDAG MORGEN: Der la Sp-toppene planen for Vedums lansering som statsministerkandidat. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): I går skrev Dagbladet at det «jobbes iherdig» i Sp for å sikre at Trygve Slagsvold Vedum er statsministerkandidat innen helga er omme.

Parlamentarisk leder Marit Arnstad spiller en nøkkelrolle. Dette «bør ikke overraske noen» sier kilder til Dagbladet.

Søndag morgen var det hastemøte i landsstyret i partiet for å diskutere saken, blir Dagbladet fortalt. I møtet snakket Sp-toppene om hva som er riktig måte å håndtere trykket på at Vedum skal lanseres som statsminister.

GÅR FOR JONAS: Den første kommentaren fra Ap-ledelsen i saken fikk Dagbladet seint fredag kveld. Nestleder Bjørnar Skjæran sier Ap's mål er å ha statsministeren. Foto: Terje Pedersen / NTB
GÅR FOR JONAS: Den første kommentaren fra Ap-ledelsen i saken fikk Dagbladet seint fredag kveld. Nestleder Bjørnar Skjæran sier Ap's mål er å ha statsministeren. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

«Ikke noe annet valg»

Etter det Dagbladet forstår, kommer parlamentarisk leder Marit Arnstad til å foreslå Vedum som statsministerkandidat på tampen av landsmøtet i dag.

Forklaringen til Vedum, når han takker ja, er at trykket har vært enormt internt, og at han derfor knapt har noe annet valg enn å la seg lansere som statsministerkandidat.

Dagbladet ble i går fortalt at Vedum er «avslappet» i møte med disse diskusjonene, og at presset i positiv forstand har tiltatt i styrke i partiet de siste dagene.

Maktstrategi

Dette skal fremmes som en del av partiets maktstrategi «En regjering for hele Norge». Det blir en endring av denne resolusjonen på tampen av landsmøtet lørdag, erfarer Dagbladet.

Norge får nå etter alt å dømme tre statsministerkandidater; Erna Solberg, Støre og Vedum.

I løpet av landsmøtets første dag har også en rekke Sp-politikere grepet den virtuelle talerstolen og slått fast at Vedum bør bli landets neste statsminister.

- Vil du takke ja dersom du blir foreslått som statsministerkandidat, Vedum?

- Nå har det vært nok spekulasjoner, er Sp-lederens eneste kommentar til Dagbladet om saken.

Ap går for Jonas

Ap-nestleder Bjørnar Skjæran kommentert i går Dagbladets kilder på at Vedum trolig blir statsministerkandidat.

- Vårt klare mål er en flertallsregjering med Sp og SV som er ledet av Jonas Gahr Støre, sa Skjæran.

- Ikke Vedum?

- Det er Jonas som statsminister vi går til valg på, og vi er veldig glad for at de fleste målinger viser er tydelig flertall for en Ap-ledet regjering. Arbeiderpartiets statsministerkandidat er Jonas Gahr Støre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer