Hastemøter på Stortinget

Regjeringen jobber i det skjulte med å løse den store budsjettfloken på bistand. Fortvilte humanitære organisasjoner går fra møterom til møterom på Stortinget i dag. - Fortvilelse og desperasjon, sier Redd Barna til Dagbladet.

KRISEMØTE: Det forsvunnede milliardene på bistandsbudsjettet har satt sinnene i kok både i humanitær sektor og blant opposisjonen på Stortinget. Foto: Geir Olsen / NTB
KRISEMØTE: Det forsvunnede milliardene på bistandsbudsjettet har satt sinnene i kok både i humanitær sektor og blant opposisjonen på Stortinget. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet fortalte i går at utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) og SMK har iverksatt egen slagplan for å trylle fram flere bistandsmidler i det skjulte.

Torsdag i forrige uke fikk utviklingsministeren kjeft av Bistands-Norge i lukket møte etter at statsbudsjettet ble lagt fram, kunne Dagbladet også fortelle.

Tvinnereim har siden fått grønt lys fra SMK for finne midler «under strek» for å pynte på det stramme statsbudsjettet og redde Norges gode navn og rykte i utlandet.

Norge tjener stort på høye gasspriser, og bistandskuttet gir Norge et forklaringsproblem i utlandet, påpekes det. Statsrådene som reiser mye utenlands, er velkjent med utfordringen som nå venter dem, skrev Dagbladet i går.

Krisemøter i dag

Dagbladet er kjent med at det i dag er krisemøter på Stortinget som følge av det stramme bistandsbudsjettet.

Det er fem av de største humanitære organisasjonene i Norge som har tatt initiativ til møtene: Redd Barna, Kirkens Nødhjelp, Norsk Folkehjelp, Unicef og Flyktninghjelpen.

De fem organisasjonene er alle dypt bekymret for hvordan regjeringens stramme linje vil påvirke verdens fattige. De trappet først opp på kontoret til tidligere utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF). Ulstein har vært en tydelig kritiker av bistandskuttet til regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer