Haster gjennom nye innvandringsregler

Frp's innstramminger på innvandringsfeltet i budsjettavtalen blir hastet igjennom på Stortinget - uten komitébehandling. Det vil få følger for alle som ikke har nådd tre års botid i Norge.

ENIGE: Frp-leder Siv Jensen fikk gjennomslag for innstramminger på innvandringsfeltet i budsjettavtalen med regjeringen. Allerede i dag fremmes det første konkrete forslaget, og det underlegges hastebehandling. Reporter: Mats Rønning. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er et hurtigspor som del av budsjettenigheten. Nå er det et flertall som sikrer at inntrammingen skjer, og da er det like greit å få gjort det med en gang, sier Frp-leder Siv Jensen til Dagbladet.

Under finansdebatten torsdag vil hun selv legge fram representantforslaget som regjeringspartienes parlamentariske ledere har undertegnet sammen med henne.

Det slår fast at botidskravet for rett til permanent oppholdstillatelse skal heves fra tre til fem år.

- Vi vil kreve hastebehandling, og da blir dette realitetsbehandlet allerede på mandag. Det er ikke noe problem. Dette har gått alle formaliaspor før og har vært grundig behandlet, sier Jensen.

Får følger

Forslaget innebærer at alle utlendinger som innen 1. desember i år har hatt opphold i Norge i tre år eller mer, vil ha rett til permanent opphold.

Men da må man søke innen utgangen av januar, hvis ikke vil man miste denne rettigheten.

Og for alle som ikke nådde botidskravet på tre år innen 1. desember, er det uansett for sent. Et sted må jo grensa gå, mener Jensen.

Ifølge Frp frister dagens frist på tre år mange til å jukse, ved at de holder opplysninger skjult fra utlendingsmyndighetene til fristen nås.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer