Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hastestenger millionby

Storbyen Urumqi, hovedstaden i Xinjiang-regionen i Kina, stengte torsdag ned igjen, og gikk tilbake i lockdown.

STENGER: Millionbyen Urumqi stenger ned igjen. Foto: Wang Fei / Zuma / NTB scanpix
STENGER: Millionbyen Urumqi stenger ned igjen. Foto: Wang Fei / Zuma / NTB scanpix Vis mer

Årsaken til at nedstengningen er at det nå, etter 149 coronafrie dager i byen, er bekreftet seks nye smittede med symptomer, og elleve asymptomatiske tilfeller. Det skriver South China Morning Post (SCMP).

Torsdag stengte byen med 3,5 millioner innbyggere ned blant annet T-banenettet og begrenset reise fra byens flyplasser.

Ifølge avisa var det tilløp til hamstring flere steder i byen torsdag kveld.

SMITTE: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier at det er viktig å huske at coronaviruset kan spres presymptomatisk. Reporter: Frode Andresen. Video: Celina Morken / Dagbladet TV Vis mer

- Vi vil resolutt kutte av smittekanalen, styrke kontrollen på tettbefolkede steder, sørge for tett oppfølging av nabolag og småbyer, og gjennomføre nøye testing på feberklinikkene på sykehusene, sier kommunistparti-komiteen i Xinjiang fredag, ifølge SCMP.

Ifølge avisa er det flere brukere på det kinesiske sosiale mediet Weibo som uttrykker frustrasjon over at den enorme byen stenger på grunn av så få smittetilfeller.

Xinjiang-regionen ligger på grensa mot Kasakhstan, som også har hatt en økning i antallet coronatilfeller de siste ukene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!