Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hastet inn og ut av slottet

Manuela Ramin-Osmudsen møtte i sitt aller siste statsråd i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 10.57 ankom den avgåtte barne- og likestillingsministeren slottsplassen i sin svarte statsrådsbil.

En liten halvtime seinere var seansen over, og Manuela forlot slottsplassen på samme måte som hun ankom - uten et ord og rett inn i den ventende bilen.

- Spesielt

Statsminister Jens Stoltenberg tok seg derimot tid til å snakke med pressen eter dagens statsråd.

- Kongen i statråd har i dag gitt avskjed i nåde til barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen. Men det er klart det blir spesielt når en statsråd går av på denne måten, sier Jens Stoltenberg.

- Har du selv snakket med Manuela Ramin-Osmundsen i dag?

- Vi har jo vært på samme statsråd, men jeg har ikke snakket med henne personlig ennå, sier Stoltenberg til Dagbladet.no.
 

Og legger til:

- Men vi skal ha en regjeringslunsj der hun skal takkes av senere i dag, sier statsministeren.

Siste statsråd

image: Hastet inn og ut av slottet

I går gikk Manuela Ramin-Osmundsen av med umiddelbar virkning, og dagens statsråd ble hennes aller siste.

I formiddag hastet hun inn på slottet uten å kaste et blikk på de frammøtte journalistene. De andre statsrådene ankom også slottet med bil, og ble kjørt rett til inngangen.

Manuela Ramin-Osmundsen tok over som barne- og likestillingsminister 18. oktober i fjor. Knappe fire måneder senere er statsrådeventyret slutt. Norges første minister med ikke-skandinavisk innvandrerbakgrunn gikk formelt av under statsråd på Slottet i formiddag.

Giske overtar

I går kveld var hun og ektemannen i trøstemiddag hos venneparet og naboene Anne Kristin Sydnes og Jan Egeland, skriver VG.

Kirke- og kulturminister Trond Giske (Ap) blir settestatsråd for Manuela Ramin-Osmundsen fram til ny statsråd er klar. Dette skjer sannsynligvis en gang neste uke.Det opplyste statsminister Jens Stoltenberg på «God Morgen, Norge» på TV 2 i dag.

Etter flere dager med sterkt mediekjør gikk Ramin-Osmundsen av som statsråd med umiddelbar virkning i går. Det var en «nødvendig» beslutning, mente statsminister Jens Stoltenberg.

Holdt tilbake informasjon

Ramin-Osmundsen holdt tilbake informasjon om at hun fortalte Anne Lise Ryel at Ida Hjort Kraby ikke burde ha trukket søknaden til stillingen som nytt barneombud. Samtalen førte til at Kraby dagen etter var med i søkerprossesen igjen, og at hun senere fikk jobben.

I går trakk også Kraby seg fra sin stilling som barneombud.

Det er ikke første gang Ramin-Osmundsen er i hardt vær. Kurder-skandalen i 2006 kostet henne direktørjobben i UDI.

Den gang slo rapporten fra det såkalte Graver-utvalget fast at Ramin-Osmundsen visste om lovstridig praksis, til tross for at hun selv benektet dette.

Den formelle utnevnelsen av ny barne- og likestillingsminister skjer trolig neste fredag, melder NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media