Hastet til sykehus etter inntak av tradisjonell drikk

Australias tidligere visestatsminister Michael McCormack fikk seg en solid lærepenge under et diplomatisk besøk til Stillehavsøyene.

SAKAU: Australias tidligere visestatsminister, Michael McCormack, måtte på sykehus etter å ha blitt dårlig av å drikke den lokale drikken sakau. Vis mer
Publisert

Michael McCormack tok seg vann over hodet, da han tidligere denne uka helte i seg en solid dose av den lokale drikken sakau under et diplomatisk besøk til Mikronesia.

Det fikk dramatiske konsekvenser for Australias tidligere visestatsminister.

TV-kameraene rullet mens han tok seg til pannen, og deretter kastet opp, før han ble brakt til sykehus. Den mikronesiske presidenten David Panuelo og den australske utenriksministeren Penny Wong var blant dem som ble vitne til hendelsen.

Måtte avlyse besøk

McCormack ble skrevet ut fra sykehuset etter kort tid, etter å ha blitt behandlet for dehydrering.

Han måtte imidlertid avlyse besøket til Palau, som var det siste planlagte målet for den australske delegasjonens besøksturné til flere stillehavsnasjoner.

- Jeg prøvde å være respektfull, sier McCormack til The Guardian.

Han forteller at han helte nedpå fem skjell med kava dagen før det gikk galt, og at reaksjonen derfor kom overraskende på ham.

- Slo inn over meg

Sakau, drikken han reagerte på, er en tradisjonell mikronesisk form for kava med beroligende egenskaper, laget av roten til pepperplanten.

Delegasjonen skal ha sett på at den ble tilberedt. Det skal ha tatt rundt 15 minutter fra den var inntatt, til McCormacks reaksjon oppsto.

- Effekten slo inn over meg. Overveldende. Det er som et beroligende middel - en beruset følelse, sa han til blant andre ABC etter ankomst i hjemlandet.

Han understreket samtidig at han vil fortsette å drikke kava under framtidige besøk til Stillehavsøyene, men at han da vil sørge for bedre væskeinntak i forkant, og konsumere det i mindre slurker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer