Pentagon:

Hastet til sykehus

USAs forsvarsminister Lloyd Austin (70) er søndag blitt hastet til sykehus i Washington D.C. for behandling av «symptomer på et akutt blæreproblem».

PÅ SYKEHUS: Forsvarsminister Lloyd Austin. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB
PÅ SYKEHUS: Forsvarsminister Lloyd Austin. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser en talsperson for Pentagon til Reuters.

Austin skal samtidig ha overført pliktene sine til viseforsvarsminister Kathleen Hicks. Det bekrefter pressetalsperson Pat Ryder i en uttalelse natt til mandag.

Rett før jul gjennomgikk Austin en mindre operasjon for prostatakreft. Han ble utskrevet fra sykehuset, men deretter innlagt igjen 1. januar på grunn av komplikasjoner. Han fortalte ikke om den siste innleggelsen, skriver NTB.

- Jeg burde fortalt Biden og hans team om kreftdiagnosen, og jeg tar ansvar for det. Jeg har beklaget direkte til ham, sa Austin, som understreket at han ikke bevisst har forsøkt å skjule informasjon fra Det hvite hus.

29. februar skal han etter planen møte i Kongressen, hvor han må forklare seg om sykehusinnleggelsen og hemmeligholdet rundt denne, ifølge NTB.

I en uttalelse fra sykehuset Austin er innlagt på, Walter Reed Medical Center, opplyses det at han ligger til observasjon på intensivavdelingen. Det er ikke klart hvor lenge han må være innlagt.

- Det pågående problemet med blæra forventes ikke å endre Austins forventede fullstendige restitusjon, lyder det i uttalelsen.

Sykehuset legger til at kreftprognosen ser «utmerket» ut for 70-åringen.