Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hastverk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Regjeringen vil fremme forslag om forbud mot politisk tv-reklame for Stortinget i vår, ifølge Dagens Næringsliv. Det betyr at den ikke vil vente på ytringsfrihetskommisjonens innstilling, som nå er i sin sluttfase. Det vitner om et hastverk som både er uheldig og unødvendig. Ytringsfrihetskommisjonen er jo spesielt bedt om også å vurdere om «kommersielle ytringer» skal grunnlovsbeskyttes. Når regjeringen først har et råd om slike forhold, bør den da kunne ta seg tid til å høre rådene.
  • Vi har en følelse av at regjeringen vil ta sitt standpunkt nå fordi den regner med at ytringsfrihetskommisjonen vil ha et annet syn enn kulturministeren i saken. Hvis det er tilfellet, blir jo ytringsfrihetskommisjonen det rene spillfekteri. Hvis statsråd Anne Enger Lahnstein skal ha et minstemål av troverdighet som forvalter av ytringers kår, bør hun vente på kommisjonens innstilling.