- Hater dyremishandling

Petter Stordalen mener Ap må gå for å kutte støtten til pelsdyrnæringa.

- KUTT STØTTEN: Petter Stordalen mener pelsdyrhold er uakseptabelt og unødvendig. Her med kjæresten, veterinær Gunhild Melhus. Foto: SCANPIX.
- KUTT STØTTEN: Petter Stordalen mener pelsdyrhold er uakseptabelt og unødvendig. Her med kjæresten, veterinær Gunhild Melhus. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En av de sakene som er ventet å skape mest debatt på Arbeiderpartiets landsmøte i helgen handler om pelsdyr. Nå engasjerer også hotellkjendis Petter Stordalen seg i saken.

Under overskriften "Jeg elsker ståpels men hater dyremishandling" skriver han: det finnes en grense for min forfengelighet og det finnes en grense for hva staten skal bruke penger på. Grensa går ved pels.

Til Dagbladet utdyper han:

- Hvordan skinnet har hatt det før det kommer på meg, er viktig. Det er både riktig og viktig å drive med husdyr og ha naturlig beskatning av ville dyr, altså jakt. Da skal vi bruke hele dyret i størst mulig utstrekning. Folk må gjerne gå med elg og sau og hva det måtte være, men jeg synes det er uakseptabelt og unødvendig at ville dyr står i bur når nyttefunksjonen kun er pels. Minken vil bade og trenger 10 kvadratkilometer. Reven er et streifdyr. Det er ikke mye streif å gjøre på 0,8 kvadratmeter, sier han.

Flertallet i Arbeiderpartiets programkomité går inn for å avvikle den statlige støtten til pelsdyrnæringa, mens et mindretall vil at næringa skal avvikles. Begge fløyer mener at staten skal stille med omstillingsmidler. Stordalen mener at de pengene som i dag går til subsidier, bør brukes til omstilling, slik at næringa gradvis kan legges ned.

- Mange land står på trappene til å gjøre det samme og Norge bør være et foregangsland. Jeg mener det er god næringspolitikk, god miljøpolitikk, god sysselsettingspolitikk, god distriktspolitikk og veldig god reiselivspolitikk, sier hotellkongen.

Ifølge Stordalen er fokus på dyrevelferd naturlig for hotellkjeden hans, som er kjent for sin økologiske profil. Men han legger ikke skjul på engasjementet for dyrene har økt etter at han ble kjæreste med veterinær Gunhild Melhus.

- I det stordalenske hjem finnes ikke én minkstola, proklamerer han.

- Bortsett fra kanskje noen som min mor måtte ha da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer