Hatet av jazzpuritanere

Mange konservative sjeler i jazzmiljøet fikk rødvinen i vrangstrupen da Geoff Wilkinson i gruppa US3 ga ut albumet «Hand On The Torch» i 1993. Wilkinson blander hiphop, jazz og moderne danserytmer. - Jeg har revitalisert en gammel musikkform, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

US3 ga ut albumet på Blue Note som er jazzplatemerket over alle jazzplatemerker. De har navn som Chet Baker, Herbie Hancock og Miles Davis i stallen.

Ironisk nok har US3 solgt mer plater enn noen annen artist på Blue Note.

- Vi har skapt en fornyet interesse for disse kjente navnene blant unge mennesker. Oppskriften min er et gammel kjent jazztema, rapvokal og nye unge musikere, sier Geoff Wilkinson, produsent og idéskaper i US3.

Kjenningslåt

US3 har allerede gjort stor suksess i Norge. De spilte for et begeistret jazzpublikum i Molde i fjor sommer, og singelen «Cantaloop» fikk fart på taktfoten til TV-publikumet under «Sommeråpent».

I februar kommer det et nytt album.

- Vi har brukt den samme oppskriften. Jeg har hentet instrumentaltemaer fra Blue Notes enorme arkiver. I tillegg har jeg brukt nye ukjente rappere og jazzmusikere.

Nakne damer

Det kommende albumet har fått tittelen «Broadway & 52nd». Dette er adressen til Birdland, Charlie Parkers legendariske jazzklubb i New York på 1950- og -60-tallet.

- I dag er det en strippebule i de gamle lokalene. Jeg var innom i sommer og kikket. Det var en rar opplevelse å se det samme gamle interiøret, men i stedet for jazzfolk var stedet fylt opp med toppløse damer, forteller Geoff Wilkinson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer