Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hatet blonde kvinner

Funnet skyldig i drap

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dørvakten Levi Bellfield var kjent for å hate blonde kvinner. Nå er han funnet skyldig i å ha slått i hjel to unge kvinnelige studenter, og han vil bli avhørt om det uoppklarte drapet på en skolepike.

Juryen i saken mot 39 år gamle Bellfield fant ham mandag skyldig i drapene på britiske Marsha McDonnell (19) og franske Amelie Delagrange (22). Begge ble slått til døde med tunge gjenstander nær busstoppesteder i London-området.

- Han hatet kvinner, og spesielt blonde kvinner, sa aktor Brian Almann i retten. Inspektør Colin Sutton, som ledet etterforskningen av drapene på McDonnell og Delagrange, sa utenfor rettssalen at han var glad juryen hadde gjennomskuet Bellfields «løgner og falskhet».

Etterforskerne ønsker nå å avhøre Bellfield om hans mulige rolle i drapet på skolejenta Milly Dowler, som var bare 13 år gammel da hun ble bortført i 2002.

- Det er mulig han kan være den skyldige, sier en person som kjenner saken til nyhetsbyrået Reuters.

Levi Bellfield har nektet straffskyld og viste ingen tegn til følelser da kjennelsen mot ham ble lest opp i rettssalen ved den sentrale kriminaldomstolen Old Bailey i London mandag. Straffeutmålingen i saken finner sted tirsdag, og Bellfield risikerer fengsel på livstid. (©NTB)

HATET KVINNER:- Han hatet kvinner, og spesielt blonde kvinner, sa aktor Brian Almann i retten Foto: SCANPIX
HATET KVINNER:- Han hatet kvinner, og spesielt blonde kvinner, sa aktor Brian Almann i retten Foto: SCANPIX Vis mer
DREPT: Marsha McDonnell.
DREPT: Amelie Delagrange.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media