Hatet NSB - kastet kjetting på toget

Tiltalt for sabotasje

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 37-åringen fra Råde hatet NSB - derfor ville han sabotere togtrafikken. Tre ganger har han risikert livet for å stanse toget. Nå er han tiltalt, skriver NRK Østfold.


Kastet kjettinger

I begynnelsen av mai i fjor skal 37-åringen ha kastet han en kjetting over kjøreledningen ved Haug slik at toget ble forsinket. Noen dager senere gjorde han det samme med en ti meter lang kjetting. Hele kjøreledningen med 16.000 volt strøm falt ned, og kortslutningen førte til at flere tog ble innstilt.

Men mannen ga seg ikke med dette.

I august i fjor skal han ha kjørt en lastebil i stor fart inn mot en planovergang sør for Råde. Like før toget kom, bråbremset han og parkerte bilen på planovergangen, slik at toget måtte stanse.

Hevn

Råde-mannen har forklart til politiet at han hatet NSB, og at episodene var hevnaksjoner som følge av en lengre eiendomskrangel med selskapet.

Om mannen blir dømt, kan han få flere års fengsel. Saken skal opp i Moss Tingrett i slutten av august. Dagbladet.no har ikke lykkes i å få tak i mannens forsvarer.

TOGSABOTASJE: 37-årigen fra Råde gjorde det han kunne for å stoppe toget. Her: Østfoldbanen. Foto: Scanpic
TOGSABOTASJE: 37-årigen fra Råde gjorde det han kunne for å stoppe toget. Her: Østfoldbanen. Foto: Scanpic Vis mer

Toghateren er også tiltalt for å ha truet folk i nabolaget sitt. En gang skal han ha skutt på naboens bil. Ingen ble skadd.