Hatkamp

Republikanerne frykter ingen mer enn populære Hillary Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Nå satses alt på at den populære statsadvokaten Jeanine Pirro kan overta Senator-setet fra New York.

USA venter på historiens dyreste valgkamp. Hillary Clinton må gjenvinne sin plass som Senator fra New York, hvis hun skal ha mulighet for å bli demokratenes kandidat i 2008.

I går ble det klart at Pirro fra Westchester stiller mot Clinton.

Politiske observatører tror hun er den eneste som kan ha en sjanse til å slå Hillary Clinton.

Mens Hillary Clinton virkelig er populær blant demokratene, er hun regelrett hatet av de mest ytterliggående konservative. Derfor kan Jeanine Pirro vente å få millioner av dollar i støtte.

53-åringen har markert seg som en hardtslående statsadvokat i Westchester. Hun er en av USAs fremste motstander av barneporno. Andre kampsaker har vært å få stoppet ungdomsfylla og strenge straffer for konemishandlere.

Jeanine Pirro er kjent over hele USA, etter at hun de siste årene har vært fast gjest hos nyhetskanalen Fox News.

Offisielt i morgen

Offisielt skal Pirro fortelle om sitt kandidatur i morgen, Men seint i går sa hun følgende:

-  New York fortjener en senator som vil gi alt for New York. Vi trenger ikke en senator som bruker tida si til å forsøke å bli presidentkandidat.

Hillary Clinton er liberal, mens Jeanine Pirro er mer konservativ. Ved siden av å være kvinner har de to ikke så mye til felles. Med unntak av at både Hillary og Jeanine har hatt problemer med menn og blitt ydmyket offentlig av sine respektive ektefeller.

Glemmer aldri

Amerikanerne vil aldri glemme, og de fleste vil heller aldri tilgi, at president Bill Clinton var utro og ydmyket USAs daværende førstedame.

Albert Pirro, Jeanines ektemann, var en høyprofilert forretningsadvokat. Hun klarte likevel å bli gjenvalgt som statsadvokat da Albert måtte i fengsel.

Samtidig som Pirro ble tatt i ed som statsadvokat, måtte ektemannen i fengsel for skattebedragerier.

Politiske kommentatorer tror Hillary ville vinne kampen om senatsplassen. Men en skitten valgkamp kan ødelegge.

RIVALER: - Delstaten New York fortjener bedre enn Hillary Clinton, hevder den konservative statsadvokaten Jeanine Pirro.