- Hatkriminalitet undergraver demokratiet

Det mener Jonas Gahr Støre.

VIL VITE MER: Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener regjeringen trenger mer kunnskap om hatkriminalitet for å utvikle målrettede tiltak. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
VIL VITE MER: Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener regjeringen trenger mer kunnskap om hatkriminalitet for å utvikle målrettede tiltak. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Regjeringen jobber i dag med å gjøre registreringen av hatkriminalitet bedre, ifølge utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Vi må ta inn over oss at vold som retter seg mot personer med utgangspunkt i hvem de er eller hvordan de ser ut, ikke bare rammer det enkelte offer. Det skaper redsel og utrygghet hos alle med samme bakgrunn og undergraver det demokratiske samfunnets grunnleggende prinsipp om at alle mennesker er likeverdige, skriver Støre på Stortingets nettsider.

- Vi trenger mer kunnskap om art og omfang av hatkriminalitet, for å kunne utvikle målrettede tiltak, skriver Støre videre.

Utspiller er et svar på hva regjeringen vil gjøre for å bekjempe antisemittiske holdninger i Norge.

257 anmeldelserDet ble registrert 257 anmeldelser med et motiv knyttet til hatkriminalitet i Norge i 2007. Dette viser en rapport utarbeidet av Politidirektoratet og Oslo politidistrikt. I 2006 ble det innført registreringsrutiner for dette i politiets behandlingssystem for straffesaker.

- Hovedformålet med innføringen er å synliggjøre omfanget av- og karakteren til denne typen kriminalitet. Det er også et signal om at vi ønsker å prioritere slik kriminalitet, sa politidirektør Ingelin Killengreen da resultatene av undersøkelsen ble lagt fram i januar i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer