TREKKER SEG: Siri Beate Hatlen trekker seg fra stillingen som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus. Foto: BJØRN-OWE HOLMBERG/DAGBLADET
TREKKER SEG: Siri Beate Hatlen trekker seg fra stillingen som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus. Foto: BJØRN-OWE HOLMBERG/DAGBLADETVis mer

- Hatlen trekker seg som sykehusdirektør

Trekker seg fra stillingen som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Siri Beate Hatlen trekker seg fra stillingen som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus, melder Aftenposten.no.

«Dette er en vurdering av hva som er best for Oslo universitetssykehus i nåværende situasjon. Ved behandling av budsjett og økonomisk langtidsplan for sykehuset har det oppstått uenighet mellom styrets majoritet og administrerende direktør Siri Hatlen», sier styreleder Göran Stiernstedt i en pressemelding.

Les hele pressemeldingen her!

Jan Eirik Thoresen er konstituert inntil videre.

Historiens største sammenslåing Siri Hatlen har vært administrerende direktør for Oslo universitetssykehus siden juni 2009. I den perioden har hun ledet arbeidet med å fusjonere og integrere Aker sykehus, Rikshospitalet (inkludert Radiumhospitalet) og Ullevål sykehus. Fusjonsprosjektet er et av Norgeshistoriens største og mest omfattende.

«Oslo universitetssykehus gjennomfører en omfattende fusjons- og omstillingsprosess som det vil kreve tid, innsats og ressurser å lykkes med. Foretaket har en utfordrende økonomisk situasjon både på kort og på lengre sikt. Jeg konstaterer at det er uenighet mellom styrets flertall og administrerende direktør om hva som skal til for å lykkes med fusjonen videre og hvordan den videre prosess bør gjennomføres. I så krevende spørsmål må administrerende direktør ha den fulle tillit fra et samlet styre, hvilket jeg opplever nå at ikke er tilfelle», sier Siri Hatlen i pressemeldingen.

«Hatlen mener det har blitt nødvendig å fratre som administrerende direktør slik at styret og administrasjonen nå får arbeidsro», står det videre i pressemeldingen.

- Gjort godt arbeid «Siri Hatlen har gjort et meget godt arbeid de to årene hun har vært administrerende direktør for Oslo universitetssykehus. Hun er en sterk og dyktig leder. Hennes prosjektledelse i forbindelse med fusjonen der arbeidet har vært tydelig delt i milepæler er unikt velgjort og utgjør et meget viktig grunnlag for å kunne fortsette arbeidet med fusjonen av de tre sykehusene», sier styreleder Göran Stiernstedt.

Siri Hatlen fratrer sin stilling den 6. juni og samtidig konstitueres viseadministrerende direktør Jan Eirik Thoresen som leder for Oslo universitetssykehus inntil nyadministrerende direktør er ansatt. Dette arbeidet settes i gang umiddelbart. Jan Eirik Thoresen er lege og har tidligere blant annet vært direktør for Helse Midt-Norge. Thoresen har vært tilknyttet Oslo universitetssykehus siden 2009 både som prosjektdirektør og viseadministrerende direktør. Siri Hatlens sluttavtale følger Helse Sør-Østs standard. Hun får 12 måneders etterlønn med eventuell fratrekk av ny lønn dersom hun går inn i nytt arbeid i løpet av perioden. Når det gjelder det ekstraordinære styremøtet den 6. juni vil saken om økonomisk langtidsplan bli foreslått utsatt.