Coronademonstrasjon i Stockhom:

- Hatsk stemning

Det brøt ut slagsmål og kaotiske tilstander under en demonstrasjon mot coronarestriksjonene i Stockholm. Seks politifolk er skadd.

Demonstrasjonene mot nedstengning fortsetter i Stockholm. Her slepes en demonstrant bort av politiet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se mer
påvist smittet 104 000 +648
innlagt269 -19
døde 688 +4
påvist smittet 137 000 000+616.6K
døde 2 950 000 +9.3K
Se mer

SISTE: Til sammen seks politifolk er skadd i opptøyene, melder Expressen. Det er ikke meldt om alvorlige skader, men én er fraktet til sykehus.

Mange hundre svensker er lørdag ettermiddag samlet på Medborgarplatsen i Stockholm for å demonstrere mot corona-tiltak i hovedstaden, melder Aftonbladet.

Klokka 14.45 melder Expressen om slagsmål og voldsom motstand i demonstrasjonen.

Kort tid seinere har det brutt ut «kaotiske tilstander», ifølge avisa.

Rundt 16.45 opplyser politiet at demonstrasjonen er avsluttet. Flere skal være skadd og flere har blitt pågrepet og bortvist.

En politimann skal blant annet være blant de skadde. Han er ikke livstruende skadd, ifølge Expressen.

- Hatsk stemning

- Det er mange hundre personer som er samlet, de holder taler og folk jubler. De har også takket politiet som har latt demonstrasjonen holde på, meldte Aftonbladets reporter på plassen da demonstrasjonen nettopp hadde gått i gang klokka 14.

En knapp time seinere har situasjonen endret seg.

Stockholm: Her bryter demonstrantene politibarrikadene Vis mer

Politiet hadde på forhånd varslet at de kom til å oppløse demonstrasjonen om det kom mange mennesker, ettersom det er forbudt etter pandemiloven.

- Om vi bortviser folk så sier vi til personene om at de må forlate området, og om vi velger å fjerne dem, så setter vi dem i en mindre buss og kjører dem til et sted hvor de får det litt vanskelig å komme seg tilbake. Det arbeidet pågår nå, sier Mats Eriksson i politiet til Expressen.

Corona-restriksjonene i Stockholm sier at det egentlig ikke skal være samlet mer enn åtte personer på samme sted. Dette er årsaken til at politiet nå bryter opp demonstrasjonen.

Expressen melder at det nå utspiller seg kaotiske scener når politiet forsøker å fjerne flere av demonstrantene og at stemningen er blitt «hatsk».

I Stockholm demonstreres det mot de nye coronatiltakene. Her forsøker en demonstrant å stikke av fra politiet. Vis mer

Ifølge avisa har politiet bygget en menneskelig mur for å stanse demonstrantene, men demonstrantene har nå brutt gjennom denne.

- Det har blitt en ekstremt opprørt stemning, rapporterer Expressens fotograf på stedet.

- Fått nok av restriksjonene

Det er gruppen Frihet Sverige som står bak demonstrasjonene. De oppmøtte mener at det er for strenge corona-restriksjoner i hovedstaden.

DEMONSTRERER: Organisasjonen Tusenmannamarschen för frihet & sanning demonstrerer mot coronarestriksjoner på Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB
DEMONSTRERER: Organisasjonen Tusenmannamarschen för frihet & sanning demonstrerer mot coronarestriksjoner på Medborgarplatsen i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB Vis mer

- Det er så mange mennesker i Sverige som har fått nok av disse restriksjonene, som virkelig er ubegrunnede, og vil sette ned foten og vise at vi ikke går med på dette lenger, sier arrangøren Filip Sjöström til Expressen.

Tidligere i ettermiddag skal det blant annet ha vært flere barnefamilier blant demonstrantene og de skal ha sunget nasjonalsangen, melder Expressen.

Status vaksinasjon Full oversikt

873 914 (16.3%)i Norge har fått dose nr 1
296 529 (5.52%)i Norge er fullvaksinert
Kilde: FHI (FHI oppdaterer tallene sine ca kl 13 hverdager, og viser da gårsdagens tall).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer