Hauge mot ny milliardavtale

Rune Hauge skaffet norsk fotball en milliard for tv-rettighetene. Nå gjentar han trolig bedriften i Sverige - der saken kan havne i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hauges selskap Profile Media leder forhandlingene på vegne av det svenske fotballforbundet. I Expressen omtales Hauge som «den ukjente nordmannen. Avisen skriver at Hauges provisjon avhenger av - slik den gjorde det i Norge - at han drar i land en kjempeavtale.

Selv er Hauge taus som en østers om sin egen avtale.

-  Jeg vil ikke kommentere noe under pågående forhandlinger, sier Hauge til Dagbladet.

-  Har du en lik provisjon som du hadde i Norge?-  Som sagt, jeg kommenterer ingen ting om saken, svarer Hauge.

Truer med rettsak

Nå skal det svenske fotballforbundet og det sveitsiske selskapet Kentaro Group være nær en enighet, til en akseptabel pris for forbundet - rundt 1,5 milliarder kroner.

De var mindre fornøyd med tilbudet fra TV4 og Canal +, og avsluttet budrunden på mandag. I stedet hentet man inn det sveitsiske selskapet i tolvte time.

Tirsdag satt Rune Hauge i forhandlinger med eieren av Kentaro Group, Philippe Huber. Nå truer Sportfive, som har eid rettighetene siden 1997, med rettssak. Årsaken er som følger:

FORNØYD: Litt tidlig å løfte Farris-glasset for Rune Hauge, men trolig får han nok en ny gigantkontrakt i boks - denne gang I Sverige. Foto: Robert S. Eik
FORNØYD: Litt tidlig å løfte Farris-glasset for Rune Hauge, men trolig får han nok en ny gigantkontrakt i boks - denne gang I Sverige. Foto: Robert S. Eik Vis mer

Forbundet med president Lars-Åke Lagrell i spissen blåser i en klausul - der Sportfive får anledning til å matche det vinnende budet.

Stevne forbundet

-  Jeg går ut i fra at Lars-Åke har rett, sier sveitseren Huber til Expressen.

Da forbundet lyste ut tv-rettighetene innledet man dokumentet med å skrive at Sportsfives klausul har opphørt å gjelde i henhold til EUs regler.

Det aksepterer ikke Sportsfive - som vil stevne forbundet for retten, etter det Expressen erfarer.

Forbundssjef Lagrell blir irritert av spørsmålet om klausulen.

-  Vi kjører vår linje i denne saen. Utover det har jeg ingen kommentar, sier han.

Huber frykter ikke en rettssak:

-  Ikke i det hele tatt. Lars-Åke Lagrell er en fin mann og jeg tror på det han sier.

-  Risikerer svenske tv-tittere å bli uten fotball?-  Jeg tror ikke at det hender, det er sikkert en eller flere tv-kanaler som bryter seg løs og kjøper.