Haugesund-fly klarert etter bombetrussel

Måtte evakuereres på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like før kl 17 kom det inn en bombetrussel mot et flyet som skulle fra Oslo Gardermoen til Haugesund.

- 16.30 kom det inn en melding via SAS braathens sitt calling anlegg om at en bombetrussel var ringt inn mot Haugesund-flyet. Vi valgte å evakuerer alle passasjerer og all bagasje og disse må gjennom ny sikkerhetskontroll. I etterkant har vi funnet ut at det trolig ligger psykiatri bak, sier operasjonsleder Tommy Lorentzen ved Gardermoen politistasjon, til Dagbladet.no.

Han opplyser at ingen er pågrepet i forbindelse med trusselen, og at politiet ikke fant noe mistenkelig da de gjennomsøkte flyet.

- Alle var gjennom sikkerhetskontroll, og bagasjen ble kontrollert på nytt, før flyet lettet litt over halv sju, sier Lorentzen.

Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen opplyste  til Dagbladet.no at bombetrusselen ikke kom til å påvirke trafikken på resten av flyplassen.

Flypassasjeren Ole Marius Underdahl forteller til Dagbladet.no at alle passasjerene på Haugesund-flyet ble evakuert rundt kvart over fem. SAS Braathens-flyet skulle egentlig ta av mot Haugesund klokka fem. Han anslår at det var om lag 100 personer i flyet.

EVAKUERT: Passasjerene på flyet til Haugesund ble tatt ut av flyet og transportert bort i buss, etter at det ble ringt inn en bombetrussel mot flyet lørdag ettermiddag. Foto: Ole Marius Underdahl
EVAKUERT: Passasjerene på flyet til Haugesund ble tatt ut av flyet og transportert bort i buss, etter at det ble ringt inn en bombetrussel mot flyet lørdag ettermiddag. Foto: Ole Marius Underdahl Vis mer