<div><br></div><div>Johannes Østensjø d.y. la bak seg et godt år i 2015. Foto: Grethe Nygaard&nbsp;</div>

Johannes Østensjø d.y. la bak seg et godt år i 2015. Foto: Grethe Nygaard 
Vis mer

Haugesund-reder tjente 343 millioner

Skipsreder Johannes Østensjø (72) tjente 343 millioner kroner på sine taubåter og serviceskip i fjor. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Offshore serviceskipsrederier langs Vestlandskysten kjemper for å overleve. Fra rederikontoret ved Smedasundet i Haugesund kan gründeren Johannes Østensjø (72) konstatere at fjoråret, markedsforholdene til tross, ga et høyst brukbart overskudd.

Tjener gode penger

Ifølge Finansavisen endte resultat før skatt i konsernet Johannes Østensjø d.y. på 389 millioner kroner, mot 689 millioner kroner i 2014. Nedskrivningene begrenset seg til 48 millioner kroner.

- Til tross for markedet er vi stort sett veldig fornøyd med fjoråret, men det ser adskillig mørkere ut i år, sier Johannes Østensjø til Finansavisen.

Han vil ikke spekulere på varigheten av nedturen, men viser til at rederiet har god kontraktsdekning og robuste kunder.

Høy usikkerhet

- Det er selvfølgelig høy usikkerhet knyttet til certepartier – vi ser at det er mange befraktere som ryker for tiden. Stort sett alle våre oppdragsgivere er solide motparter som Statoil, Esso og Dong, forteller Østensjø.

Flåten omfatter offshore serviceskip, taubåter og et boligskip. Boligskipet «Edda Fides», med overnattingsplass til 600 personer, har vært en gullkantet investering for rederiet og seilte i fjor inn 819 millioner kroner.

Utbytte

Etter fjoråret bevilger Østensjø seg et utbytte på 10 millioner kroner i morselskapet, skriver Finansavisen. I tillegg utbetales det 118 millioner kroner i dividende til minoritetsinteressene.

Andre økonominyheter:
Fikk nøkkelen i juni og solgte etter få uker: Gevinst 1,6 millioner
Ivar eier 20.000 leiligheter - tjente 3,1 milliarder kroner