Hauglie åpner for utvidelse av permitteringsreglene

Det er i tråd med ønskene fra tungvekterne i arbeidslivets organisasjoner.

MYKER OPP: Etter ønske fra NHO  åpner arbeidsministeren for å utvide permitteringsreglene. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
MYKER OPP: Etter ønske fra NHO åpner arbeidsministeren for å utvide permitteringsreglene. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) åpner for å se på en utvidelse av permitteringsreglene.

- Jeg har ikke noe religiøst forhold til å si nei til videre utvidelse av permitteringstiden. Det kan godt hende den skal videre fra 30 uker til 40 uker eller til 52 uker som LO ønsker, men jeg vil være helt sikker på at det er et tiltak som faktisk vil hindre ledighet, sier statsråden til VG.

Hun legger til at regjeringen bruker fire milliarder kroner på toppen av det ordinære statsbudsjettet til tiltak mot den økende ledigheten.

- Og det må få virke først, understreker hun.

NHO-ønske Under et møte på statsministerens kontor forrige mandag tok NHO til orde for en utvidelse av den maksimale dagpengeperioden fra dagens 30 uker, men ikke helt opp til 52 uker, som LO kjemper for.

Statsminister Erna Solberg (H) sier til NTB at utviklingen i sysselsetting og ledighet avgjør om regjeringen imøtekommer ønsket fra de to tungvekterne i norsk arbeidsliv.

- Jeg forstår at bedriftene ønsker å beholde kompetanse og arbeidskraft for seg selv. Men det er dårlig for landet hvis arbeidskraft holdes inne i en bedrift som ikke har oppdrag, hvis den trengs et annet sted. Fram til januar har vi hatt vekst i sysselsettingen i Norge. Men hvis sysselsettingsbildet blir annerledes framover, må vi vurdere permitteringsreglene i lys av det, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer