Ap og SV knaller til mot arbeidsministeren

- Hauglie med halve sannheter om pensjon

Lønnsoppgjøret blir fetere enn på lenge for alle som har jobb, men pensjonistene avspises med smuler. Nå vil Ap og SV ha oppvask på Stortinget.

FÅR KRITIKK: Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) får kraftig kritikk fra Arbeiderpartiet og SV som mener pensjonene bør reguleres på en annen måte enn i dag.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) får kraftig kritikk fra Arbeiderpartiet og SV som mener pensjonene bør reguleres på en annen måte enn i dag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Enda et forsøk fra Hauglie på å manipulere virkeligheten gjennom å servere halve sannheter, sier Arbeiderpartiets pensjonspolitiske talskvinne Lise Christoffersen til Dagbladet.

Hun viser til uttalelsene som arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) ga til Dagbladet i går. Der forsvarer statsråden de særegne reglene som underregulerer pensjonene med 0,75 prosent og viser til at Stortinget så sent som i desember i fjor avviste å endre disse reglene.

- Det statsråden ikke sier, er at det var regjeringspartiene som stemte ned våre forslag, sier Christoffersen.

Fremmet forslag

Christoffersen viser til forslag fra Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet om å endre reguleringsprinsippene for løpende pensjoner samt gjeninnføre praksisen med at trygdeoppgjørene legges fram som egen sak for Stortinget.

Forslagene fikk støtte fra Rødt og MDG, men ikke fra dagens regjeringspartier.

- Vi har fremmet disse forslagene flere ganger, men blitt nedstemt hver gang, sier Christoffersen.

Ap-representanten reagerer også på at Hauglie i Dagbladet-saken sier at reguleringsreglene er en viktig del av pensjonsreformen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer