Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hauk i kattepine

LANGHUS (Dagbladet): Den unge hønsehauken hadde lyst på en kattunge til middag, men havnet selv i klemma. Dyredramaet endte imidlertid bra - både for kattungen, kattemoren og hønsehauken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hele begynte på trappa utenfor huset til brødrene Einar og Henry Mathisen.

Kattemor Turven (1= år) måtte plutselig forsvare sin tre måneder gamle kattunge mot en urutinert og overivrig ung hønsehauk.

Angrep

- Vi satt inne og drakk kaffe, da vi plutselig hørte et kattehyl. Jeg løp ut, og under trappa så jeg noe som minnet om en hoggorm. Kattungen pep høyt, og Turven forsøkte å forsvare den mot beistet. Da jeg tok fram sopelimen for å jage udyret vekk, så jeg at det var en rovfugl. Den var helt vill, sier Einar Martinsen (36).

Hauken lot seg ikke forstyrre av kattemoren som modig forsøkte å klore den.

- Den var bare fiksert på kattungen. Da jeg dengte løs, forsvant kattungen rundt hushjørnet og ned i den åpne kjelleren. Hauken fulgte etter og seilte på stive vinger rett inn i kjelleren, forteller Martinsen.

Sperret inne

Martinsen løp etter og stengte igjen kjellerdøra.

- Så løp jeg inn i huset og ned i kjelleren. Den er avstengt med to dører, så jeg stengte den inne og håpet at den lille kattungen hadde klart å gjemme seg. Det er så mye skrot der nede at det ikke skulle bli noe problem, sier Einar.

Da Dagbladet kom, var den noe forvirrede rovfuglen fortsatt innesperret. Den kikket betuttet ut gjennom vindusglasset og så ut til å angre på hele greia.

Henry Martinsen (37) ikledde seg sine tjukkeste skihansker og fikk eskortert hønsehauken ut i friheten. Den forsvant uten takk.

Men kattungen var søkk borte.

- Vi lar Turven kalle den fram, foreslo Henry. Kattemor var imidlertid veldig skeptisk til å gå inn i kjelleren og Dagbladet måtte dra før historien var avsluttet.

Døpes Falco

Tilbake i Oslo ringer telefonen i Dagbladets redaksjon:

- Hei, det er Einar. Vi fant kattungen. Den kom fram etter en stund og så ganske svett ut - men var helt uskadd. Vi skal forresten kalle den «Falco», etter denne episoden. Han er en skikkelig tøffing. Hauken har vi ikke sett noe mer til. Jeg tror den fikk seg en støkk!

LÆREPENGE: - Du kan bare våge deg å prøve igjen, sier Henry Martinsen til den noe misfornøyde hauken.
HELTINNEN: Kattemor Turven forsvarte den tre måneder gamle kattungen mot hauken.