Haukeland ber Helsetilsynet gå gjennom Kristina-saken

Vil ha åpenhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går kveld fortalte Kristina Hjartåkers far Oddmund TV 2 om presset han følte han var utsatt for fra Haukeland Universitetssykehus i forbindelse med at datteren lå i respirator etter jordskredet som rammet familiens hus i Bergen i fjor høst.

Påstandene sjokkerte både professorer og stortingspolitikere.

I dag har administrerende direktør i Helse Bergen, Anne Kverneland Bogsnes, oversendt saken til Helsetilsynet i Hordaland for å få en gjennomgang av saken.

- Det er viktig for alle parter at saken blir belyst i hele sin bredde slik at alle hendelser blir grundig gjennomgått fra flere sider. En sak har alltid mer enn én side, og vi ønsker at Helsetilsynet kan vurdere det som har kommet frem i mediene og se det i lys av alle andre forhold i denne saken. Vi ønsker åpenhet i denne saken, og ser frem til en slik gjennomgang, skriver Bogsnes i en pressemelding.

Videre understreker hun i pressemeldingen at hun har vært informert underveis i saken om alt som er skjedd, og at viseadministrerende direktør Steinar Kvinnsland fortsatt har hennes fulle tillit til tross for kritikken.

Da Dagbladet.no tidligere i dag ønsket en kommentar til de oppsiktsvekkende påstandene, ønsket ikke Helse Bergen å kommentere da de forberedte en pressemelding. I pressemeldingen skriver Helse Bergen at de nå ikke ønsker å komme med ytterligere kommentarer i saken, da saken er oversendt Helsetilsynet.

Les alt om Kristina-saken her.

ØNSKER BRED GJENNOMGANG: Administrerende direktør i Helse Bergen, Anne Kverneland Bogsnes, har sendt Kristina-saken til Helsetilsynet i Bergen etter TV 2-reportasjen i går. Utover det ønsker hun ikke å kommentere påstandene Oddmund Hjartåker kom med på TV 2.