Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haukeland får kritikk: Kvinne døde tre dager etter hjemsendelse

- Vi har gjort det vi kan for å hindre at dette skal skje igjen.

FÅR KRITIKK: Haukeland Sykehus får kritikk av fylkeslegen i Hordaland etter dødsfall. Foto: Aftenposten / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Haukeland Sykehus får kritikk av fylkeslegen i Hordaland etter dødsfall. Foto: Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkeslegen i Hordaland retter kritikk mot Haukeland sykehus etter en kvinne døde tre dager etter et sykehusbesøk. Kvinnens blodprøver ble ikke sjekket.

Det var vinteren 2015 at kvinnen i 70-årene kom til sykehuset med smerter i foten. Ved akuttmottaket fikk hun antibiotika og smertestillende. I tillegg ble det tatt hjerteblodprøver på grunn av tidligere hjerteproblemer, skriver Bergens Tidende.

Kvinnen ble sendt hjem uten at prøvene ble sjekket først. Blodprøvene viste mistanke om hjerteinfarkt. Tre dager senere døde kvinnen av nettopp dette, skriver avisen.

- Haukeland sykehus får kritikk fordi de ikke har gitt god nok opplæring til turnuslegen i akuttmottaket. Turnuslegen visste ikke at når det blir tatt en blodprøve, så skal en følge opp denne. Det er ikke noe en turnuslege kan vite om hvis vedkommende ikke har fått beskjed om det,sier fylkeslege i Hordaland, Helga Arianson.

Sykehuset har beklaget hendelsen.

- Dette er en alvorlig hendelse. Vi er lei oss for det som skjedde. Vi har gjort det vi kan for å hindre at dette skal skje igjen, sier John-Helge Heimdal, klinikkdirektør ved kirurgisk klinikk ved Haukeland universitetssjukehus.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling