Haukeland har hundrevis av ansatte i beredskap

Haukeland universitetssjukehus er i høy beredskap, og flere hundre ansatte kan stille på jobb på kort tid dersom det skulle bli behov for det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har gjennomført en beredskapsvarsling som en øvelse, hvor vi spurte dem som er på ferie på hvor kort varsel de kan møte. Mange kan møte på ett kvarter, og vi kan ha hundrevis av ekstra personell på sykehuset innen tre timer, sier viseadministrerende direktør Anne Sissel Faugstad i Helse Bergen til Bergens Tidende.

Sykehuset har såkalt landsfunksjon for brannskadde, og dersom det skulle skje en terrorhendelse et sted i Norge, vil brannskadde personer bli sendt dit så snart de anses som stabile.

Ifølge Faugstad har langt over halvparten av de ansatte som er på ferie, sagt at de kan stille på jobb, dersom det skulle bli behov for det. Hun forteller at sentrale fagpersoner som er på ferie, har selv ringt inn til sykehuset og gitt beskjed om at de kommer med en gang, dersom det er bruk for dem.

- Det er en fantastisk innstilling blant helsepersonell. Det skaper en trygghet ved sykehuset, og jeg håper det også kan bidra til å skape trygghet i befolkningen, sier hun.

Så lenge trusselbildet er uendret, vil den utvidede beredskapsledelsen ved sykehuset to ganger daglig rapportere til Statens helsetilsyn om sykehusets senge-, operasjons-, intensiv- og brannskadekapasitet.

(NTB)