Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haukeland innrømmer kritikkverdig oppførsel

Godtar kritikken fra Helsetilsynet i Kristina-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haukeland universitetssykehus godtar kritikken fra Helsetilsynet i den såkalte Kristina-saken.

Ansatte ved sykehuset møtte opp i hjemmet til nå avdøde Kristina Hjartåker og forsøkte å overtale faren til å avslutte behandlingen av den fire år gamle datteren.

- Det er tre situasjoner vi er blitt kritisert for, blant annet dette hjemmebesøket. I ettertid ser vi at det ikke skulle ha funnet sted, men der og da framsto det som riktig og nødvendig, sier konstituert administrerende direktør Anne Sissel Faugstad til NTB.

Hun legger til at sykehuset tar kritikk fra Helsetilsynet svært alvorlig.

Piken ble funnet livløs da hun ble gravd fram fra jordmassene etter det store jordskredet på Hatlestad terrasse i fjor høst. Hun ble umiddelbart tilkoblet pustemaskin.

Ifølge sykehuset reagerte hun ikke positivt på noen av behandlingsmåtene, og det ble foreslått overfor faren at pustemaskinen skulle slås av. Dette ønsket ikke faren Oddmund Hjartåker.

Onsdag 1. februar dukket assisterende sykehusdirektør Stener Kvinnsland opp hjemme hos Hjartåker sammen med to andre leger og sykehusets sikkerhetssjef. Hjartåker var syk, men folkene fra Haukeland ønsket likevel å snakke med ham.

Ifølge Hjartåker skal de fire ha kommet med trusler i den hensikt å få tillatelse til å koble Kristina fra pustemaskinen.

Fana politistasjon etterforsker saken. Pustemaskinen ble koblet fra 7. februar, og fireåringen døde få timer etter.

(NTB)

BLE KOBLET FRA RESPIRATOREN: Fire år gamle Kristina Hjartåker lå i koma etter rasulykken i Hatlestad terrasse i Bergen i fjor. Legene ville koble henne fra maskinen som holdt henne i live, men faren kjempet for å hindre at apparatene ble slått av.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!