Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haukeland kreftopererte kvinne på feil side

Haukeland universitetssjukehus får kritikk etter at en kvinne ble kreftoperert på feil side i underlivet. Nå skjerper sykehuset rutinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fylkeslegen i Hordaland fastslår at sykehuset har opptrådt uforsvarlig og vist manglende kontroll og styring, skriver Bergens Tidende. Nå er det opp til Helsetilsynet å avgjøre om legen som opererte, får en administrativ reaksjon.

- Å operere noen på feil side er i seg selv en alvorlig hendelse. At det skjer, kan være et tegn på alvorlige underliggende mangler når det gjelder pasientsikkerhet, sier assisterende fylkeslege Sjur Lehmann. Han sier sviktende rutiner kan ha gjort feilen mulig, men vurderingen er at det er gjort individuelle feil.

Kirurgen skulle fjerne en svulst i kvinnens skjede, men før operasjonen forsvant den delen av henvisningsbrevet hvor det sto hvilken side svulsten var på. Deretter ble det gjort flere feil, som førte til at hun ble operert på feil side. Tabben ble først oppdaget ved en etterkontroll i Haugesund, der svulsten opprinnelig hadde blitt oppdaget.

Klinikkdirektør Inger Johanne Garnes og klinikkoverlege Susanne Albrechtsen har overfor fylkeslegen innrømmet at sykehusets rutiner bare delvis har vært fulgt. Ledelsen ved klinikken har beklaget overfor kvinnen og skjerper rutinene for å unngå at noe lignende skal skje igjen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart