BYTTET OM: En seksåring skal ha blitt feilmedisinert da legen ved en feiltakelse byttet om på sprøyter. Hendelsen skal ha skjedd ved Haukeland sykehus. Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB Scanpix
BYTTET OM: En seksåring skal ha blitt feilmedisinert da legen ved en feiltakelse byttet om på sprøyter. Hendelsen skal ha skjedd ved Haukeland sykehus. Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB ScanpixVis mer

Feilmedisinering

Haukeland sykehus legger seg flat etter livstruende legetabbe

- Det som ikke skal skje, har skjedd, og det er urovekkende, sier administrerende direktør, Eivind Hansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haukeland sykehus beklager på det sterkeste etter legetabben som førte til at en seks å gammel gutt fikk livstruende skader.

Ved en feil fikk gutten en sprøyte med cellegift satt i hodet, i stedet for at den ble gitt intravenøst. Hendelsen skjedde 22. august, og siden den gang har gutten vært holdt i kunstig koma.

- Det som ikke skal skje, har skjedd, og det er urovekkende for oss som sykehus. Vi har gjort en feil som har fått alvorlige konsekvenser for pasienten. Det beklager vi på det sterkeste, sier administrerende direktør Eivind Hansen ved Haukeland universitetssjukehus til NRK.

Legen som gjorde feilen er sykemeldt.

Haukeland universitetssjukehus varslet selv Statens helsetilsyn like etter hendelsen.

Rykket ut

Avdelingsdirektør Brynhild Braut i Undersøkelsesenheten i Statens helsetilsyn skriver i en epost til Bergens Tidende at helsetilsynet rykket ut til Haukeland etter varselet.

«Helse Bergen varslet Statens helsetilsyn om en alvorlig hendelse ved Barneklinikken etter spesialisthelsetjenesteloven paragraf 3–3 a. Hendelsen var en alvorlig livstruende skade på et barn etter en feilmedisinering i forbindelse med cellegiftbehandling.», skriver Braut i eposten.

Nærmere undersøkelser av saken ga mistanke om svikt i helsehjelpen, og det ble derfor bestemt å opprette tilsynssak.

- Familien er rystet. Vi har det veldig tøft akkurat nå alle sammen, sier Aslan Emz, som er talsperson for familien.

(NTB)