Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Haukeland vil dele ut gratis heroin

Som første sykehus i landet.

 FORSØK:  Det er Avdeling for rusmedisin som vil søke departementet om å få etablere en forsøksordning med utdeling av heroin. Foto: PAUL S. AMUNDSEN.
FORSØK: Det er Avdeling for rusmedisin som vil søke departementet om å få etablere en forsøksordning med utdeling av heroin. Foto: PAUL S. AMUNDSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som første sykehus i landet søker nå Haukeland universitetssjukehus i Bergen Helsedepartementet om å få dele ut gratis heroin til de tyngste rusmisbrukerne.

- Løsningen er prøvd ut i flere storbyer i Europa, både i Amsterdam og i Zürich. Vi tenker å ha noenlunde samme tilnærming, sier Ola Jøsendal, avdelingsdirektør for rusmedisin ved Haukeland universitetssjukehus til Bergensavisen.

Det er Avdeling for rusmedisin som vil søke departementet om å få etablere en forsøksordning med utdeling av heroin.

- Dette vil kunne bli et behandlingstilbud for et lite antall pasienter, som ikke finner effekt av ordinære Legemiddel Assistert Rehabilitering (LAR)-medikamenter, sier Jøsendal.

Det borgerlige byrådet har i sin plattform sagt tydelig nei til sprøyterom, men kommunen kan ikke forhindre at spesialisthelsetjenesten oppretter brukerrom, så lenge Stortinget sier ja.

Jøsendal har hele veien uttalt seg positivt til å opprette et brukerrom for de tyngste rusavhengige, men det er først nå de konkrete planene er lagt fram.

- Planen er å opprette et brukerrom for utdeling av heroin i forlengelsen av den nye legevakten i Solheimsviken. Jeg ser for meg at brukerrommet kan være på plass i september til neste år, sier Jøsendal.

(NTB)