Håvard ventet på at det skulle gå galt da han så dette synet

- Dette er ikke ok, sier Statens vegvesen.

HØY LAST: På en kjøretur på vei til Drøbak fikk Håvard og moren et oppsiktsvekkende syn. - Man kunne lett se at dette kunne gått gærent, sier han om den høye lasten. Video: privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da Håvard var på kjøretur med sin mor på fylkesvei 152 mot Drøbak torsdag 20. april, var synet foran dem så oppsiktsvekkende at de bestemte seg for å ta opp mobilkameraet.

Bilen foran kjørte med en høy last, noe Håvard beskriver som «rimelig tvilsomt og ustabilt».

Prøvde å kontakte politiet

- Vi skulle samme vei, så vi fulgte jo bare etter. Jeg fikk min mor til å ta opp telefonen like etter at bilen tydelig måtte senke farten for å unngå og velte i svingen, forteller han til Dagbladet.

Han forteller at han også prøvde å komme i kontakt med politiet under kjøreturen.

- Man kunne se at det lett kunne gått gærent, med så høy last på bilen. Han kunne ikke holde seg i nærheten av fartsgrensen når han svingte, noe som for meg er en indikasjon på at lasten også var noe tung.

- Dette er ikke ok

Erik Wolff er seksjonsleder for Utekontroll Region Øst i Statens Vegvesen, og forteller at slike eksempler «er typisk på våren».

- Om våren skal folk kjøpe og frakte diverse, og det er en tendens til at det slurves med trafikksikkerheten. Folk tenker at de gjerne bare skal kjøre korte kjøreturer, men det er uansett viktig å tenke på sikkerheten først.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer